Hillerød har ikke vundet i de sidste syv kampe. Foto: Liselotte Saabroe/Ritzau Scanpix

Hillerød har ikke vundet i de sidste syv kampe. Foto: Liselotte Saabroe/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Hillerød Fodbold tabte pusten

Efter pokalkampen mod FC København har det lokale fodbold-lokomotiv kun hentet et enkelt point i årets sidste syv kampe, men træner Kasper Jørgensen er ikke totalt overrasket over efterårets resultater med sit unge og relativt urutinerede hold

Af
Niels Idskov

status Efteråret begyndte flot, men sluttede skidt for Hillerød Fodbold i 2. division. Klubbens tredje sæson i den tredjebedste række blev indledt med tre sejre efterfulgt af et uheldigt nederlag i topkampen mod Helsingør, og siden gik det ned ad bakke. Midt i efteråret fulgte dog et højdepunkt i form af pokalkampen mod FC København, der først efter straffesparkskonkurrence kunne trække sig tilbage med sejren. Derefter har Hillerød Fodbold spillet syv turneringskampe, der er endt med seks nederlag og en enkelt uafgjort kamp.

”Jeg ville på forhånd have troet, at det var gået omvendt. At vi med de mange skader og udskiftninger i truppen var lagt mere beskedent ud, for så at slutte med lidt bedre resultater. Philip Lindgaard røg ud med en korsbåndsskade og lige op til sæsonstart trak endnu et par rutinerede kræfter, Christopher Jakobsen og Nikolaj Kristensen, sig fra truppen. Derudover er der i de sidste runder et par spillere, der har måttet melde fra med brækkede fødder. Og så har vi manglet lidt held. Vi burde have fået seks point mere, og jeg synes også, at vi har haft spillet til det,” siger træner Kasper Jørgensen.

Han peger på, at der som erstatning for de scenevante skikkelser, der faldt fra, kom nye spillere til, men at det tager tid at bygge et nyt hold op. Med andre ord: Hillerøds unge hold savner et par erfarne kræfter til at hanke op i de unge.

Savner lidt medvind

Men også spillemæssigt er der plads til forbedring:

”Mange gange sætter vi os på spillet og dominerer midt på banen, men får det ikke gjort færdig. Alle klubber i 2. division er på jagt efter en ægte topscorer-type, og det gælder også for os. Derudover kunne vi godt bruge ham, der kan lægge den sidste aflevering,” siger den kun 31-årige træner. Han er på vej til at blive A-licens-træner, som er den næsthøjeste træner-licens.

Kasper Jørgensen føler sig dog ikke mere end almindeligt påvirket af den aktuelle resultatkrise.

”Vi har stadig et godt sammenhold, og vi tror på tingene, men vi har også brug for lidt medvind,” fastlår han.

John Franzen, der er formand for Hillerød Fodbold, erkender, at der med de seneste resultater og en position som nr. 10 i rækken med 12 hold, næppe er oprykning, som bliver forårets tema.

”Nu ligger vi så i den kedelige ende af tabellen, og det kommer til at gælde om at undgå nedrykning. Det tror jeg så ikke, at vi kommer i betragtning til. Vi har i ledelsen endnu ikke evalueret efteråret, men vi har stor tillid til Kasper. Det kan da godt være, at holdet har været en smule mentalt ramt efter at have spillet uafgjort i pokalkampen mod FCK, og det er der, at den manglende rutine kommer ind i billedet,” siger John Franzen.

Trist afslutning i Slagelse

Efter pokalkampen mod FCK – Hillerød havde inden da elimineret først Rudersdal og derefter Næstved fra 1. division med 1-0 - tog Hillerød til Holbæk og tabte 3-1, men faktisk efter at have domineret kampen. Siden da er det kun blevet til point i 1-1-kampen hjemme mod Brønshøj den 19. oktober.

Den seneste sejr daterer sig til 21. september med 3-1 mod HIK.

Hillerød sluttede efteråret af med et nederlag på 1-2 i Slagelse.

Gæsterne førte længe, og der stod 1-1 indtil kampens sidste minut, da en fejlaflevering landede hos Slagelses anfører, der fra 40 meters afstand sendte bolden i en bue over hillerødmålmanden og i mål til hjemmeholdets første sejr i 12 kampe.

I tabellen har Hillerød 16 point for ligeså mange kampe. Slagelse og Skovshoved er placeret på de to nederste pladser med henholdsvis 12 og ni point.

Publiceret 19 November 2019 11:00