Rotal Stage er klar til sin første håndboldkamp. Arkivfoto: Martin Warming

Rotal Stage er klar til sin første håndboldkamp. Arkivfoto: Martin Warming

2.500 tilskuere til håndbold-tyvstart i Royal Stage

Nordsjælland Håndbold tager imod KIF Kolding i tv-kamp, når publikum får en forsmag på Hillerøds nye kultur- og sportsarena.

Af
Niels Idskov

PREMIERE Der venter tilskuerne til Nordsjælland Håndbolds kampe i Hillerød en større helhedsoplevelse, og træner Simon Dahl håber også, at en øget interesse – og mulig opbakning – bærer et par ekstra point med sig i den nye arena ved FrederiksborgCentret. Også fordi klubben lige nu har brug for lidt resultatmæssig medvind.

Senest blev det til et hæderligt nederlag på 29-31 ude mod Bjerringbro/Silkeborg, men den spillemæssige fremgang kan ikke overskygge manglen på point. NH ligger sidst i tabellen med bare to point efter 11 kampe og med Lemvig/Thyborøn lige foran med fire point. På lørdag den 23. november venter hjemmekampen mod KIF Kolding, som med bare seks point på kontoen også tilhører ligaens truede arter, og kampen bliver således en tyvstart-indvielse af Royal Stage, som den nye multihal eller arena hedder.

Der kommer normalt et sted mellem 800 og 900 tilskuere til Nordsjælland Håndbolds hjemmekampe i Helsingør, Helsinge og Hillerød, men til kampen mod Kolding er der plads til 3.017 tilskuere, og de første 2.500 billetter var solgt med 10 dage til kampen. Og så er der endda tv på.

Træner Simon Dahl glæder sig til at tage den nye arena i Hillerød i brug. Foto: Niels Idskov

Træner Simon Dahl glæder sig til at tage den nye arena i Hillerød i brug. Foto: Niels Idskov

Mere træningstid

”Det er klart, at de stærkt forbedrede faciliteter gerne skal give et løft også på banen. I kraft af en større intensitet. Der kommer nok ikke hver gang fremover 2.500 tilskuere til kampene i Hillerød, men mindre kan også gøre det, og det er oplagt, at det bliver en helt anden oplevelse – også for spillerne,” siger træner Simon Dahl.

Han er ikke mindst glad for, at klubben nu for første gang har fået placeret lokaler til styrketræning ét sted, nemlig i kælderen under Royal Stage. Hidtil har man pendlet på dette område, men nu er der kommet nye og forbedrede faciliteter til, og det betyder også, at klubben fremover ugentlig træner ikke én, men to gange i Hillerød.

Den nye hjemmebane betyder ikke, at Nordsjælland Håndbold fraviger planen med at spille i alle de tre byer, der huser moderklubberne.

”Det ville måske være optimalt, men det er så ikke muligt,” som Simon Dahl konstaterer uden at klage.

En top-5-hal

Det særlige ved den nye kamparena er ikke alene den øgede kapacitet, men også, at der nu vil være tilskuere på alle fire sider af spillepladsen – og ikke kun på de to sider, som normalt.

Folkene fra TV 2 har været på research-besøg i Royal Stage og er imponerede over hallen og dens top-moderne muligheder. For TV 2 er det blandt andet helt ideelt, at man fra kommentatorboksen kan lukke af for hallyden, og fra stationens hovedkvarter på Kvægtorvet i Odense kan man redigere kampen fra de fem kameraer - uden at bruge den såkaldte ellers uundværlige OB-vogn. TV 2-folkene har således kaldt Royal Stage i Hillerød for en top-fem-hal i Danmark, hvad angår i hvert fald håndbold-transmissioner.

Til kampen mod KIF Kolding vil der være op imod hele 500 spisende gæster i hallens VIP-rum, der fremover er fyldt op ved 250 gæster. Royal Stage vil virke imponerende på de fleste med sin størrelse, sine ni skyboxe, sine kuber i loftet, med sine 55 toiletter og sit lyse linoleumsgulv.

Sammen med Sparekassen Sjælland-Fyn inviterer Nordsjælland Håndbold hele familien til at besøge NH Funzone. Maskotten Kong Nord går forrest ind i centrets Hal2, der to timer før kampstart åbner med sjove og hyggelige aktiviteter med mulighed for at vinde præmier.

Udover kampen mod Kolding venter 14. december endnu et ligaopgør mod Skanderborg, og derudover er der i den kommende tid to andre arrangementer i Royal Stage til at teste hallen med henblik på at finpudset det ene og det andet op til den officielle indvielse tirsdag 7. januar.

"Vi ser frem til kampen mod Kolding, som med sin store fysik bliver en meget vanskelig modstander. Jeg tror nu heller ikke at Kolding forbliver nede i bunden. Det bliver Lemvig/Thyborøn, som vi skal passere for at undgå at slutte på den sidsteplads, der betyder direkte nedrykning," siger NH-træner Simon Dahl.

Publiceret 19 November 2019 17:00