375 boksere deltagere i turneringen, der er Danmarks største. Arkivfoto

375 boksere deltagere i turneringen, der er Danmarks største. Arkivfoto

375 boksere fra 10 lande mødes i Hillerød

375 boksere fra ti lande er klar til HSK Box Cup, der nu også får prof-boksning på programmet

Hillerød Sports Klub melder om massiv interesse for den 34. udgave af bokseturneringen HSK Box Cup, som finder sted i FrederiksborgCentret i næste weekend.

Ikke færre end 375 boksere fra 10 forskellige nationer nåede at tilmelde sig før deadline i forbindelse med den traditionsrige bokseturnering, som finder sted den 12. og 13. oktober i Hillerød.

Et endnu ukendt antal kampe skal dermed udkæmpes i tre forskellige bokseringe, og der ventes ligeledes at blive fyldt godt op på tilskuerpladserne til Danmarks absolut største bokseturnering, som arrangeres af frivillige kræfter fra Hillerød Sports Klub.

"Der er mange gode boksere tilmeldt igen i år. Vi har blandt andet flere stærke danske supersværvægtere - herunder den regerende danske mester Morten Givskov (Horsens), den tidligere danske mester Anders Krogh (Herlev BK) og det 20-årige stortalent Thomas Vinther (Rødovre BK), som er 206 centimeter høj og vejer 115 kilo. I mellemvægt er der 23 boksere fra Wales, Holland, England, Norge, Sverige og Danmark - flere af dem med nationale mesterskaber på CV’et. Der er lagt op til mange jævnbyrdige kampe i netop denne seværdige vægtklasse. Generelt har vi deltagelse af hele den danske elite, mens stærke walisere, svenskere og finske boksere især vil gøre de lette vægtklasser spændende at følge," fortæller Steen F. Sørensen, som er turneringsansvarlig og formand for HSK, i en pressemeddelelse.

Sarah Mahfoud, der her træner sammen med Steen F. Sørensen, møder lørdag aften Enerolisa De Leon fra Den Dominikanske Republik. Arkivfoto: Claus Beyer

Sarah Mahfoud, der her træner sammen med Steen F. Sørensen, møder lørdag aften Enerolisa De Leon fra Den Dominikanske Republik. Arkivfoto: Claus Beyer

Prof-kampe

Som noget nyt er der også professionelle kampe på programmet med de hjemlige danske boksestjerner Sarah Mahfoud, Oliver Meng og Ditlev Rossing.

Der bokses både lørdag og søndag, og det er lørdag aften fra klokken 19, at arrangørerne har tilrettelagt en særlig afdeling med i alt otte kampe. Det drejer sig om fem nøje udvalgte hovedkampe fra selve bokseturneringen efterfulgt af tre professionelle kampe med bokserne fra promotor Mogens Palles professionelle Danish Fight Night-stald.

I hovedkampen lørdag aften bokser IBF Interkontinental-mesteren i fjervægt, Sarah Mahfoud, som samtidig er førsteudfordrer til VM-tronen hos IBF, mod Enerolisa De Leon (5-2-2, 2 KO) fra Den Dominikanske Republik i en særlig VM-test, inden hun skal bokse VM-kamp senere på året.

Stemningsfyldt

Aftenen byder også på en spændende kamp med 20-årige Oliver Meng, som er IBF junior-verdensmester og ubesejret i seks prof-kampe. Han møder den 30-årige ligeledes ubesejrede Jordan Neveux (8-0, 4 KO) fra Frankrig, mens cruiservægteren Ditlev Rossing skal op mod franskmanden David Radeff.

”Vi regner med, at salen bliver fyldt. Det bliver helt sikkert stemningsfyldt, og det bliver rigtig sjovt, for der bliver fuld knald på,” lover Steen F. Sørensen, som er glad for samarbejdet med Danish Fight Night.

Danmarks største

Steen F. Sørensen, som også er træner for Sarah Mahfoud, var selv med til at starte HSK Box Cup for 34 år siden.

”Vi snakkede om, at det kunne være sjovt med en turnering, så vores egne boksere kunne komme i kamp og møde nogle boksere fra andre lande. Så begyndte vi at invitere deltagere fra forskellige nationer, og så er det bare vokset stødt år efter år til nu at være Danmarks absolut største bokseturnering,” forklarer den rutinerede boksetræner.

Igennem alle årene har missionen været at skabe nogle jævnbyrdige kampe for at løfte det sportslige niveau så meget som muligt.

”HSK Box Cup er en turnering, hvor alle boksere bliver matchet ordentligt. Når alle 375 boksere er vejet ind om fredagen, så sidder vi tre-fire mand hele natten til lørdag og kigger i hver eneste boksers startbog for at se, hvem der vil kunne matche hinanden rigtig godt. Det er ikke kun antallet af kampe, der betyder noget – vi kigger også på de enkelte bokseres resultater. Det bliver dermed meget jævnbyrdige og seriøse kampe. Man er altid i tvivl om, hvem der vinder,” forklarer klubformanden i pressemeddelelsen.

Udvalgte kampe

Lørdagen bliver som sagt helt speciel. Cirka klokken 16.30 ryddes hallen, mens der gøres klar til aftenprogrammet, og så åbnes der op igen klokken 18 for tilskuerne, som kan købe adgang til denne del af stævnet for 170 kroner ved indgangen eller via Ticketmaster, hvis man vil være helt sikker på at få en plads.

”De sidste fire-fem år har vi haft en speciel event lørdag aften med nogle særligt udvalgte kampe med de bedste boksere. Det er så vores sponsorer og alle, der har noget med klubben at gøre, kan blive inviteret med til stævnet og opleve nogle meget seværdige kampe. Det kan nemlig være svært at følge med, når der er gang i over 200 kampe hele weekenden," forklarer Steen F. Sørensen og tilføjer:

”Vi glæder os kort sagt til at give publikum en stor bokseoplevelse, med boksning i alle vægtklasser og aldersgrupper," slutter bokseformanden.

HSK Box Cup fortsætter det meste af søndagen med finalekampe, og hele begivenheden forventes afsluttet senest klokken 16. Her vil turneringens bedste boksere blive udråbt.

Du kan læse mere om HSK Box Cup på www.bokseklubben.dk.

mw

Publiceret 04 October 2019 17:00