Thea Amalie Nielsen fik bronze og Peter Rosenmeier vandt guld ved EM i parabordtennis. Pressefoto: Louise Dyring Mbae

Thea Amalie Nielsen fik bronze og Peter Rosenmeier vandt guld ved EM i parabordtennis. Pressefoto: Louise Dyring Mbae

Hillerød-spiller vandt EM-guld i parabordtennis

Peter Rosenmeier, som spiller i Hillerød bordtennis og i Norge, vandt guldmedalje ved EM parabordtennis. Han er nu både europamester, verdensmester og paralympisk mester

Helsingborg Arena har siden mandag dannet rammen om EM i parabordtennis, og onsdag blev finalerne i singlerækkerne afviklet. Danske Peter Rosenmeier. der spiller i Kristanstad i Norge og Hillerød Bordtennis, har gennem en lang årrække har domineret verdenstoppen i parabordtennis, og han gik benhårdt efter guldet.

Og sådan blev det. Finalen bød på en skarpt spillende Rosenmeier, der ikke lod den rumænske modstander, Bobi Simion, få et eneste sæt. Kampen blev afgjort med cifrene 11-5, 11-7 og 11-8, og guldet var i hus.

Overlegen guldkamp

EM-guldet betyder, at Peter Rosenmeier nu har opnået et af sine helt store mål. At være både verdensmester, paralympisk mester og europamester på samme tid. Men at det skulle kunne klares i tre sæt, kom lidt bag på danskeren, som i semifinalen var i en tæt femsætter mod tyske Thomas Rau.

"Nu er det lykkedes. Jeg har gerne ville have alle tre titler samtidig, og det skete i dag. Men denne her finale - det blev sgu lidt nemmere, end jeg havde troet. Simion har været godt spillende hele turneringen igennem, men jeg kommer ind og får sat mig på ham og synes, jeg har den hele vejen igennem. Det er jo fantastisk, at sådan en finale kan gå så stærkt," fortæller Peter Rosenmeier i en pressemeddelelse.

Peter Rosenmeier er nu både verdensmester, paralympisk mester og europamester på samme tid. Pressefoto: Karl Nilsson

Peter Rosenmeier er nu både verdensmester, paralympisk mester og europamester på samme tid. Pressefoto: Karl Nilsson

Peter Rosenmeier, der spiller i klasse 6, har deltaget ved de Paralympiske Lege fire gange i streg og går benhårdt efter at hive en tredje PL-guldmedalje hjem til næste års Paralympiske Lege i Tokyo.

Også i damesingle endte det med et godt resultat. Her kunne Thea Amalie Nielsen fra Silkeborg BTK) glæde sig over sin første EM-bronzemedalje som singlespiller.

Holdturnering venter

Torsdag til lørdag spilles der holdturnering, hvor Danmark i klasse 7 deltager med spillerne Peter Rosenmeier, Henrik Brammer og Rasmus Damkjær Hansen. Både Peter Rosenmeier og Henrik Brammer spiller i Hillerød Bordtennis.

Mdt

De danske spillere:

  • Peter Rosenmeier, klasse 6, spiller i Kristanstad, Norge (Bergen Hill) og Hillerød Bordtennis.
  • Henrik Brammer, klasse 7, spiller for Hillerød Bordtennis.
  • Rasmus Damkjær Hansen, klasse 7, spiller for Sisu/MBK i Århus.
  • Thea Amalie Nielsen, klasse 10, spiller for Silkeborg BTK

Publiceret 19 September 2019 10:20

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr