Løbet starter i Slotsgade, og ruten går blandt andet gennem slottet og videre ad Rendelæggerbakken. Foto: ASAfoto.dk

Løbet starter i Slotsgade, og ruten går blandt andet gennem slottet og videre ad Rendelæggerbakken. Foto: ASAfoto.dk

Populært MTB-løb fylder 25 år

Der forventes op mod 1.000 deltagere, når Merida MTB Marathon køres den 22. september

Når årets udgave af Merida MTB Marathon ruller af sted søndag den 22. september gennem Gribskov og Store Dyrehave, sker det for 25. gang.

"Der er tre ruter på henholdsvis 103, 57 og 32 kilometer, og så tilføjer vi denne gang en særlig afdeling for e-MTB (el-cykler, red) på 57 kilometer ruten," siger Henrik Henriksen, der er formand for Klub MTB Marathon.

Det er ham, der sammen med Per Øbro og Knud Petersen, står bag løbet, der er Danmarks største MTB-løb for motionister.

De 32 km kan cykles af både børn, der er begyndt at cykle MTB, og af motionister, der lige skal se skoven an.

"Det kan være begyndere, som synes, at 57 og 103 kilometer er lidt for langt," siger Henrik Henriksen.

57 kilometer-ruten er for både e-MTB, almindelig mountainbikes og gravel/cykelcross-cykler.

"Gravel/Cykelcross er en trend, hvor flere prøver kræfter med en gammelkendt sport, som har bredt sig de sidste par år, så det synes vi kunne være sjovt at tilbyde i forbindelse med vores MTB-løb," siger klubformanden.

Danmarks største

Det er 25. gang, at Merida MTB Marathon køres i skovene omkring Hillerød, og starten går som vanligt midt i Hillerød fra Slotsgade, hvor de forskellige grupper sendes af sted fra.

Sidste år deltog 1.000 ryttere i Merida MTB Marathon, og der var deltagere fra hele Skandinavien. Foreningen bag cykeleventet forventer, at deltagerantallet igen i år bliver på omkring 1.000 ryttere.

Løbet er Danmarks største mtb-løb for motionister, men dele af den danske cykelelite har prøvet kræfter med løbet - således har flere Tour de France- og landevejsryttere prøvet kræfter med det uvante terræn og skovstierne i Nordsjælland.

Også Danmarks kronprins Frederik har kørt den lange distance på 103 kilometer flere gange, mens tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har kørt med et enkelt år.

Kongeetapen på de 103 kilometer i skoven er `en lang rute, og altså ikke en rundstrækning. Rytterne har dog start og mål i samme område, nemlig i centrum af Hillerød på Posen.

Har du lyst til at heppe og se feltet kører afsted, kan det ske i Slotsgade ved Fisketorvet eller på Rendelæggerbakken ved Barokhaven. Starten går klokken 9, og de sidste ryttere forventes i mål omkring klokken 16.30.

Du kan læse mere på www.mtbmarathon.dk, hvor man også kan tilmelde sig frem til den 17.september.

"Eftertilmelding kan ske fredag den 20. september og lørdag den 21. september i FrederiksborgCentret, så længe der er startnumre," tilføjer Henrik Henriksen.

mw

Publiceret 13 September 2019 15:00