Den 15-årige hillerødløber Axel Vang Christensen løb sig ind på en nummer 9 til internationalt seniorstævne i Hamborg. Pressefoto

Den 15-årige hillerødløber Axel Vang Christensen løb sig ind på en nummer 9 til internationalt seniorstævne i Hamborg. Pressefoto

Axel Vang Christensen satte ny dansk rekord på 10 kilometer løb

15-årige Axel Vang Christensen endte i top 10 til internationalt atletik-løb for seniorer

Med rigtig mange danske ungdomsrekorder og en enkelt international age-record i bagagen var det måske nok ventet, at den 15-årige hillerødløber Axel Vang Christensen ville kunne gøre en god figur i det internationale seniorløb ved Barmer Alsterlauf 10 kilometer i Hamborg søndag 8. september. Men at han kunne sikre sig en top 10-placering ved sit første internationale atletik-løb for seniorer var ifølge hans klub FIF en overraskelse - og der skulle da også en solid dansk U18-rekord til, at Axel Vang Christensen sikrede sig placeringen.

Axel Vang Christensen tog turen med sin træner Nicolaj Raagaard Sørensen til Hamborg for at prøve lykken på 10 kilometer landevej i Hamborg, hvor en rute i centrum trak flere tusind deltagere. Axel Vang Christensen var spottet af arrangørerne, som rykkede ham til elite-blokken, der førte feltet an, da startskuddet lød klokken 10.

Med nr. 45 på brystet kastede han sig ind i løbet, og han var den første kilometer med i førerfeltet som eneste europæer blandt 10 afrikanske løbere. Undervejs kunne han forlade flere afrikanske løbere, og i mål måtte han kun se sig slået af syv kenyanere og en enkelt løber fra Eritrea. Axel Vang Christensens 9. plads blev løbet i 30 minutter og 12 sekunder.

Ny U18-rekord

Axel Vang Christensen satte med sit resultat ny dansk U18-rekord med 11 sekunder og har nu sat 24 danske rekorder. Han satte tidligere i år en uofficiel verdensrekord på 10.000 meter i tiden 30.50.02.

Nu har han blikket rettet mod endnu et løb på 10 kilometer og vil kæmpe for at løbe under den magiske grænse 30 minutter. Han er til start i Odense, HCA, på distancen den 29. september. Han forsætter desuden sin fremmarch på verdensranglisten, hvor han er topplaceret i egen årgang og året ældre på 10 kilometer, 10.000 meter og 2.000 meter forhindring.

Mdt

Publiceret 09 September 2019 15:05

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr