Den lokale cykelklub CC Hillerød har afholdt medaljeløb for børn og unge i området omkring Lodbrogsvej. Pressefoto

Den lokale cykelklub CC Hillerød har afholdt medaljeløb for børn og unge i området omkring Lodbrogsvej. Pressefoto

Cykelløb for børn og unge

Børn og unge har givet den gas på cyklen

Cykling CC Hillerød, den lokale cykelklub, har for kort tid siden afholdt medaljeløb for børn og unge i området omkring Lodbrogsvej. Her kunne de 13 deltagende børn og unge ”give den gas” på en bilfri rundstrækning på 1,2 kilometer, som skulle gennemføres op til 12 gange afhængigt af aldersgruppen.

Efter anstrengelserne var der medaljer og varme pølsebrød på Carglass’ parkeringsplads, som var stillet til rådighed som stævneplads.

Medaljeløb er organiseret af Dansk Cykel Union, som støtter klubbernes aktiviteter for at tiltrække flere aktive til cykelsporten. Traditionen med at holde medaljeløb for nye børneryttere er blevet mere og mere populær, og i år er der rekordmange løb på kalenderen, skriver DCU på sin hjemmeside.

Flere tilbud

CC Hillerød har flere tilbud til nye ryttere. Klubben har netop modtaget tilskud fra DIF og DGI’s foreningspulje til nye lånecykler til børn og unge. CC Hillerød har modtaget 25.000 kroner og forventer at købe fire nye cykler, som de unge medlemmer kan låne i en periode.

”Vi tilbyder lånecykler til nye medlemmer af vores B&U afdeling, så de unge kan afprøve cykelsporten uden at skulle købe en racercykel selv,” fortæller Rasmus Nielsen, som er træner for børnene i CC Hillerød.

”I denne sæson har vi 15 børn i alderen fra 10 til 16 år, som træner to gange om ugen. Med lækre nye lånecykler håber vi at tiltrække flere unge, som har lyst til at cykle sammen med os,” lyder opfordringen fra Rasmus Nielsen.

Kapp

Publiceret 25 May 2019 17:00