Lars Broch Christensen lever og ånder for golf. Og nu er han blevet formand for Dansk Golf Union. Foto: Niels Idskov

Lars Broch Christensen lever og ånder for golf. Og nu er han blevet formand for Dansk Golf Union. Foto: Niels Idskov

Golfens førstemand er fra Hillerød

Lars Broch Christensen har dyrket spillet i 43 år og er nu formand for Dansk Golf Union

Af
Niels Idskov

Det er et langt liv med golfens glæder, der får Lars Broch Christensen til at blive formand for Dansk Golf Union og dermed betale noget tilbage til sporten. For at være med til at udbrede en sport, der kan så meget og bidrager med sundhed og frisk luft, fællesskab og fleksibilitet.

Jeg glæder mig til at komme i gang, og den største opgave bliver at udbrede kendskabet til golf - og gerne skaffe især flere unge medlemmer

"Man kan spille golf året rundt, og man får motion, og så kan man spille flere generationer sammen - uanset niveau. Som når jeg sidste sommer gik en runde med min mor Gerda og min datter Nicole", fortæller den nyvalgte formand. Datteren, 25-årige Nicole Broch Larsen, er i parentes bemærket professionel golfspiller og landets bedste kvindelige af slagsen.

Lars Broch Christensen har lige afsluttet et interview med magasinet Dansk Golf, hvilket understreger, at der er rift om den nyvalgte formand - som er den første fra Hillerød Golfklub på posten.

"Jeg glæder mig til at komme i gang, og den største opgave bliver at udbrede kendskabet til golf - og gerne skaffe især flere unge medlemmer. Det kan ske ved udbredelse af skolegolf. 2018 bød på en mindre nedgang i medlemstallet, men der er stadig 150.000 golfspillere fordelt på 190 klubber, så vi er ikke et forbund, der er ramt lige så hårdt af frafald som så mange andre," uddyber Lars Broch Christensen.

Drivkraft

Det var helt tilbage i 1976 som 13-årig, at Lars Broch Christensen via venner stiftede bekendtskab med golf. Snart derefter spillede hele hans familie golf. Og allerede som 20-årig blev lars Broch Christensen involveret i klubbens frivillige arbejde.

Han er født i Hillerød, hvor han stadig bor, men som barn og ung boede han mange år i Skævinge, hvor han også fik spillet en del håndbold. Men golfen har altid haft forrang. Lars Broch Christensen har som spiller og leder i Hillerød Golfklub været en af klubbens største drivkræfter. Han har spillet på divisionsholdet og været formand (fra 2005-14), og han er stadig kasserer i klubben. I 2017 blev han udnævnt til årets idrætsleder i Hillerød Kommune, og det hører med til historien, at han som ægte lokalpatriot i mange år frem til nu, hvor han lige er stoppet, har været med til at arrangere Hillerød Kræmmermarked.

Nok er jeg blevet formand for Dansk Golf Union, men mit hjerte brænder i den grad for Hillerød Golfklub

"Nok er jeg blevet formand for Dansk Golf Union, men mit hjerte brænder i den grad for Hillerød Golfklub. Vi har 1160 medlemmer, hvoraf ca. 110 er under 22 år. Klubben er den 17. ældste i Danmark og igangsat i 1966 med typograf Orla Knudsen. Vi er en klub med plads til både elite og bredde, men ikke mindst med tid til det sociale. Jeg møder stadig nogle steder det synspunkt, at golf er for de rige eller for overklassen, men det passer altså ikke. Og slet ikke her her i Hillerød, og jeg kan også pege på andre idrætsgrene, der koster lige så meget i udstyr og tid," siger Lars Broch Christensen, der spiller med handicap 8, hvilket er pænt og berettiger til en plads på klubbens 50+-hold.

Følger datteren

Lars Broch Christensen arbejder som salgschef i BAF-koncernen, hvilket medfører en del rejseri, men han forsøger altid at få plads i kalenderen til at følge datteren på hendes færd verden over. Nicole Broch Larsen har været prof-spiller i snart seks år og er et af golfsportens mest kendte ansigter - og et produkt af Hillerød Golfklubs udviklingsarbejde. Klubben har også skabt prof-spillere som Anders Hansen, Søren Hansen og Joachim B. Hansen.

"Jeg har ikke andre fritids-interesser, og som formand for DGU er der heller ikke plads til andet end golf. Men jeg nyder det. Det er ren fornøjelse for mig,"fastslår han.

Publiceret 24 April 2019 06:00