Karen Barritza.

Karen Barritza.

Matchbolde i tenniscentret: Er vært for DM i denne uge

Stortalentet Holger Rune er trækplastret, når Hillerød Tennisklub for andet år i træk er vært for DM i tennis

Af
Niels Idskov

Caroline Wozniacki kommer ikke, ej heller Frederik Løchte Nielsen, ja ikke engang Clara Tauson, det seneste danske stjerneskud er med ved DM i tennis Hillerød i denne uge. Men de næstbedste er også stærke. 15-årige Holger Rune fra HIK regnes for det store kommende danske håb på herresiden, og han er topseedet i herresingle, hvilket modsvares af 26-årige Karen Barritza fra Birkerød i damesingle.

Hillerød Tennisklub er ved DM på hjemmebane repræsenteret af Anna Tang.

Hillerød Tennisklub er ved DM på hjemmebane repræsenteret af Anna Tang.

Der er 16 deltagere i de to singlerækker, og der spilles fra torsdag med ottendedelsfinaler, fredag med kvartfinaler og lørdag med semifinaler og frem til søndagens to finaler, som kan ses i Hillerød Tenniscenter eller pr. livestreaming på www.tennis.dk.

Den samlede præmiesum er på 30.000 kroner, og der spilles på fem baner, herimellem en center court med tribuner på siderne.

Tilfreds med værterne

"Vi er den eneste klub, der kan lave sådan en bane," fortæller Hillerød Tennisklubs sportschef Kim Hansen. Det er andet år i træk, at klubben arrangerer inde-DM, og Dansk Tennis Forbund er mere end tilfredse med værtsklubben.

Holger Rune, der runder de 16 år i april, går for at være det største danske talent på herresingle. Han er favorit i single ved DM i Hillerød.

Holger Rune, der runder de 16 år i april, går for at være det største danske talent på herresingle. Han er favorit i single ved DM i Hillerød.

"Vi hører kun godt om arrangementerne i Hillerød," siger Mia Mønster, turneringskonsulent i DTF, og hun nævner i samme åndedrag juniorernes U/12-EM, som i januar også blev afviklet i Hillerød. Derudover har der tidligere været afholdt bl.a. Davis Cup-matcher i Hillerød Tenniscenter.

To deltagere fra Hillerød

"Der bliver igen masser af chancer for vores medlemmer og andre tilskuere til at se god tennis, og vi er i Hillerød Tennisklub glade for at kunne stå for arrangementet til gavn for dansk tennis," siger Kim Hansen. Sportschefen er bindeled mellem turneringsledelsen og de 18 lokale boldbørn i alderen ni til 12 år samt de otte linjedommere, der skal i aktion. Udover dem, der passer caféen.

Hillerød Tennisklub sender også to af klubbens egne talenter på banen i hallen bag FrederiksborgCentret. Det er Anna Tang i damesingle og Gustav Theilgaard i herresingle. Deres modstandere i første runde, der afvikles fra torsdag kl. 15, er endnu ikke fundet.

Publiceret 26 March 2019 19:00