Thomas Laybourn - her i gyldne tider med Kamilla Rytter Juhl - fik ikke lang tid som sportschef i Hillerød Badmintonklub. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Thomas Laybourn - her i gyldne tider med Kamilla Rytter Juhl - fik ikke lang tid som sportschef i Hillerød Badmintonklub. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Verdensmester færdig i Hillerød Badmintonklub

Ny sportschef på vej - Thomas Laybourn er stoppet efter lidt over et halvt år på posten

Af
Niels Idskov

Den tidligere verdensmester i mixeddouble, Thomas Laybourn, er færdig som sportschef i Hillerød Badmintonklub efter kun lidt over et halvt år på posten.

Afskeden med 41-årige Laybourn skete i februar, og begrundelsen var den, at Hillerød Badmintonklub havde behov for en anden trænerprofil, end den Laybourn kan mønstre. Thomas Laybourn, der har været verdensmester i mixeddouble med Kamilla Rytter Juhl og har nogen træner-erfaring, blev ellers sidste år præsenteret med noget, der lignede fanfare og rød løber, men det har altså vist sig, at parterne ikke matcher.

"Tidspunktet for beslutningen kan virke forkert udadtil, men klubben har stor sportslig succes og udvikler sig hurtigere end forventet, også i denne sæson, og det skaber nye behov og krav til træningsmiljøet, og det skal vi som ledelse hele tiden forsøge at leve op til," siger Lars Østergaard, der er formand for Hillerød Badmintonklub.

Klubben har stor sportslig succes og udvikler sig hurtigere end forventet, også i denne sæson, og det skaber nye behov og krav til træningsmiljøet

"Thomas er en dygtig træner og har bidraget med mange gode tiltag i klubben, i den periode han har været her, men han er ikke den profil, vi har brug for her og nu," udbygger Lars Østergaard.

Stærk ungdom

Et bevis på klubbens fremgang er de nyslåede sjællandske mestre med fire drenge og tre piger på det U/15-hold, der er gået ubesejret gennem hele sæsonen.

"Det er fremtidens navne i Hillerød Badmintonklub og eksempler på, at vi på få år har fået en klart stærkere ungdomsafdeling. Det mærkes også helt op til til de bedste seniorer, der giver udtryk for større ambitioner og træningslyst end tidligere. Alt sammen stiller det store krav til ledelse og trænere," fortæller Lars Østergaard.

"Aktuelt betyder det, at vi skal finde en ny sportschef, som kan løfte den nuværende og kommende sportslige udvikling, og vi arbejder på højtryk for at finde en ny sportschef," siger HB-formanden, der håber på en snarlig afklaring.

Han er ikke den profil, vi har brug for her og nu

Hillerød Badmintonklub søger altså igen efter en sportschef, der først og fremmest går på træningsbanen med idéer, der kan udvikle og inspirere spillerne, og det forlyder, at man er tæt på at kunne præsentere et navn - og altså dermed en sportschef, der kan være med til at forberede den kommende sæson, hvilket sker i de nærmeste måneder.

Publiceret 22 March 2019 09:00