Ingen unge skal toppe med at spille fodbold på grund af mangel på baner. Derfor åbner John Franzen fra Hillerød Fodbold op for træningstid tid for andre af byens klubber. Foto: Niels Idskov

Ingen unge skal toppe med at spille fodbold på grund af mangel på baner. Derfor åbner John Franzen fra Hillerød Fodbold op for træningstid tid for andre af byens klubber. Foto: Niels Idskov

Banemangel kan tvinge fodboldklubber til samarbejde

FIF har brug for bedre baneforhold - men takker nej til at sende unge spillere "på græs" hos rivalerne i Hillerød Fodbold

Af
Niels Idskov

John Franzen har en drøm om Hillerød som en ægte fodboldby. Med masser af tilskuere på et stadion med forventet ny tribune og med opbakning af hele byen og alle dens fodbold-mennesker. Han går ind for samarbejde. Til fordel for alle, som han siger. Derfor byder formanden for Hillerød Fodbold - i folkemunde også kendt som HGI - sig også til, når han hører, at en anden Hillerød-klub, nemlig FIF, især her op til sæsonstarten har problemer med våde baner bag Milnersvej.

"FIF siger, at de mister unge medlemmer, når banerne ikke er i orden, og så synes jeg, at de skal komme ud til os på Selskovvej og træne her i opstarten. Det kan være, at det lyder som om, at vi på den måde indirekte forsøge at hverve medlemmer fra andre klubber, men det er ikke det, som det handler om - men om, at det er trist, hvis byens børn og unge holder op med at spille fodbold på grund af banemangel," udbygger John Franzen.

Men det er ikke en udmelding, der bekommer FIF-fodboldformand Carsten Nielsen, hvis medlemmer vinteren igennem og frem til nu kun har en enkelt kunstgræsbane - som andre klubber også benytter - til at boltre sig på.

En social klub

"Vi har allerede et fint samarbejde med HGI. Hvis vi ringer og beder om en bane til en kamp, så plejer det ikke at være et problem. Vi plejer, byens fodboldklubber imellem, i løbet af sæsonen at ordne tingene uden om Hillerød Kommune, som også helst ser det gjort sådan. Jeg har sagt til John, at jeg ikke gerne ser ham melde det her ud, for det kan jo meget nemt ende med, at de bedste af vores spillere, lander ude hos HGI. FIF er en meget social klub. Vi lægger vægt på også at være et tilbud til dem, der ikke ønsker at træne tre gange, men måske kun en enkelt gang om ugen. Det er rigtigt, at vi har mistet unge medlemmer, to-tre hold på få år, men det er også derfor, at vi nu langt om længe forsøger at råbe kommunen op. Det gælder også med hensyn til renovering af vores nedslidte klubhus. Vi holder til i et meget børnerigt område, hvor det er let at komme til for børn og unge, og det betyder også noget for en klub som vores," siger Carsten Nielsen.

Han pegede forleden i HillerødPosten på klubbens problemer med de våde græsbaner, men mener at kunne se en delvis løsning på problemet ved anlæg af en ny græsbane.

"Der er i hvert fald plads til at anlægge en fodboldbane bag ved Hillerød Svømmehal, og det er også tæt på vores anlæg. Det ville være rigtig godt, uddyber Carsten Nielsen.

I elvte time

Under alle omstændigheder falder tilbuddet om baneplads til FIF - og andre Hillerød-klubber - næsten for sent i forhold til at blive kampklar til serie- og ungdomsfodboldens sæsonstart i april.

"Det kan stadig nås. Tilbuddet står ved magt, men det er selvfølgelig ved at være elvte time i år, men på længere sigt er det da oplagt," mener John Franzen. Han spillede selv som dreng i Skævinge på hold, der tog til Hillerød for at spille imod bl.a. HGI.

"Men det er da kun naturligt at samle ressourcerne ét sted, når vi taler om de bedste spillere. Nogle af de bedste fra andre klubber, også FIF, er jo allerede med i vores Specifiktræning for de 10-12-årige. Mit initiativ om træningstid til FIF ude hos os handler først og fremmest om at fastholde et fodbold-tilbud til de unge, der kunne finde på at falde fra, men også til gavn for hele Hillerød," afrunder formanden for Hillerød Fodbold.

Afhænger af vind og vejr

Hanne Kirkegaard (V), der er formand for Idræts- og Sundhedsudvalget i Hillerød Kommune, understreger, at der er forskel på sæsonoptakten netop nu og så forløbet i resten af sæsonen, hvor klubberne aftaler banelån osv indbyrdes.

"Hvis der er ledige banetimer i sæsonoptakten, hvor ingen spiller på græs, så bliver de meldt ind til forvaltningen, som så fordeler banerne en af de kommende dage. Det er også det, som jeg har meddelt Hillerød Fodbold og John Franzen, at de skal gøre. Derpå laver forvaltningen den overordnede plan."

Hanne Kirkegaard fortæller omkring FIF´s våde baner, at de selvfølgelig skal udbedres, men at meget afhænger af vind og vejr.

"Banerne ligger på en tidligere losseplads og kan ikke drænes, men der skal ske opfyldning, og det vil ske, så snart det er muligt," forsikrer Hanne Kirkegaard.

Publiceret 19 March 2019 07:00