Med to meter og 100 kilo fylder 25-årige Marcus Holmén målet godt ud, og det vil han fra juli så gøre i Nordsjælland Håndbold. Pressefoto

Med to meter og 100 kilo fylder 25-årige Marcus Holmén målet godt ud, og det vil han fra juli så gøre i Nordsjælland Håndbold. Pressefoto

Svensk topmålmand skifter til Nordsjælland: "Jeg har fulgt den danske liga, siden jeg var knægt"

Marcus Holmén skifter fra Skövde til den danske liga 1. juli

sport Marcus Holmén fra topholdet Skövde har altid drømt om at spille i den danske liga, og den drøm går nu i opfyldelse, når han 1. juli skifter fra svenske Skövde, der ligger nummer 2 i den svenske liga, til Nordsjælland Håndbold.

"Jeg har fulgt den danske liga, siden jeg var en lille knægt, og det har altid været en drøm at få lov at spille i den: Den er god, og der er mange gode spillere," lyder det fra den 25-årige svenske målmand i en pressemeddelelse fra Nordsjælland Håndbold.

"Det er et ungt og talentfuldt hold, som jeg ser frem til at være en del af," fortsætter Marcus Holmén.

Den to meter høje og 100 kilo tunge målmand fylder godt i målet, han har vundet VM-guld med det svenske U21-landshold i 2013 og formanden for IFK Skövde, Per Andersson, har betegnet ham som talentfuld, træningsvillig og ambitiøs.

"Marcus er en spændende målmand, som har gjort det rigtig godt i den svenske liga de sidste par sæsoner kronet med en flot sæson i Skövde i år, hvor han har bidraget til at spille holdet helt i toppen," siger assistenttræner Simon Dahl, som overtager holdet 1. juli, i pressemeddelelsen

Flytter til Hillerød

Marcus Holmén flytter til Hillerød og vil også fungere som målmandstræner i Helsinge, som sammen med Hillerød og Helsingør er moderklubber til Nordsjælland Håndbold.

Hér får han også selv målmandstræning, idet Kristian 'Nøller' Asmussen vil træne ham, så skiftet bliver gnidningsfrit.

Det er også for nylig blevet offentliggjort, at Dan Beck Hansen skifter fra Nordsjælland Håndbold til IFK Skövde, som i forvejen har tre danske spillere og en dansk træner.

Det er den anden nordiske forstærkning inden for kort tid: For nylig blev det offentliggjort, at den 20-årige norske ungdomslandsholdsspiller Fabian Sandven afløser den nuværende ligatopscorer Johan Meklenborg.

jesl

Publiceret 07 March 2019 16:00