Udendørs padeltennis kan spilles næsten hele året rundt. Foto: Dansk Padel Forbund

Udendørs padeltennis kan spilles næsten hele året rundt. Foto: Dansk Padel Forbund

Hillerød kommer først med en ny slags tennis

Padel er et sport for alle, og det er let at lære. Snart kan det spilles i Hillerød

Af
Niels Idskov

Det ligner hverken helt squash eller rigtig tennis, men indeholder lidt af begge dele. Det hedder padel, det er et spil i fremgang, og som det første sted i Nordsjælland kan det meget snart spilles i Hillerød.

Kurt Andersen, der er formand for Hillerød Tennisklub, fortæller, at det er håbet at kunne indvie anlægget med to udendørs baner i forbindelse med standerhejsningen lørdag 4. maj, som også er Tennissportens Dag.

"Vi glæder os til at kunne tilbyde padel, men det bliver også sådan, at man kan komme og spille uden at være medlem af klubben. Der er efterspørgsel på det ikke-forpligtende i idrætten, og det kommer vi så i møde hermed pay-and-play. Man får adgang til banerne med en kode, der betales over nettet, og udstyr kan lånes i klubben," udbygger Kurt Andersen.

Et spil for alle

Padel er en af de hurtigst voksende idrætsgrene overalt. Det gælder ikke mindst i lande som USA, Spanien og Sverige, og det er et spil med en vis gennemslagskraft hos unge. Der er en del ligheder med "almindelig" tennis. Pointsystemet er det samme, men der spilles med en lidt anden type ketsjer eller bat, og bolden har et noget lavere tryk. Underlaget er kunstgræs.

Duellerne er noget længere, hvilket også skyldes glasvæggene og gitteret, der udgør banderne i banen på 10 gange 20 meter svarende til en halv tennisbane. Kravene til teknik er mindre end i tennis, idet padel, hvor det er svært at afgøre duellerne, baserer sig en hel del på netspil.

"Det er et spil, hvor alle kan være med, og mange bliver betaget af det, fordi man hurtigt lærer spillet og får en oplevelse af succes med det," siger Morten Hedegaard, der er freelance-konsulent i Dansk Tennis-Forbund med padel som område.

Barry Hayes Cooper fra Hillerød Tennisklub ser frem til de nye padelbaner. Foto: Niels Idskov

Barry Hayes Cooper fra Hillerød Tennisklub ser frem til de nye padelbaner. Foto: Niels Idskov

Barry Hayes Cooper fra Hillerød Tennisklubs bestyrelse har været med siden de første tanker om at etablere et padel-anlæg tog form, og sammen med andre klubfolk har han besøgt baner og indsamlet erfaring andre steder fra.

"Det er et ret betagende spil, som man efter at par timers instruktion vil føle sig fortrolig med. Klubben vil uddanne instruktører, så vi kan komme godt fra land med det her nye tilbud," udbygger Barry Cooper.

Giver mere klubliv

Padelsporten blev så sent som i april 2017 optaget i Dansk Tennis Forbund, som siden på forskellig måde har arbejdet for at udbrede kendskabet til spillet, der foregår på de 32 baner, der lige nu kan spilles på - hvoraf den i Hillerød bliver den første nord for hovedstaden.

I Sverige har padel været i stor fremgang over de seneste tre-fire år med over 300 baner såvel indendørs som udendørs, og i Danmark skyder der inden- eller udendørs baner op hver måned. De første danske baner er anlagt for bare seks-syv år siden.

I Hillerød opføres padel-anlægget på det område foran klubhuset, hvor der nu er en slagmur og en mini asfaltbane, og en af tankerne bag etableringen af de to baner er at skabe mere klubliv.

"Vi har oplevet medlemsfremgang det seneste halve år, og lige nu er der omkring 550, der spiller tennis i Hillerød Tennisklub, men man kan da håbe på at endnu flere kommer til, når padel-banerne kommer til," siger Kurt Andersen.

Hillerød Tennisklub lægger selv 150.000 kr. i etableringen af anlægget, der opføres i samarbejde med FrederiksborgCentret, der er paraply-organisation for idrætsklubberne i Sportskilen på Milnersvej. Alt i alt vil anlægget koste op imod en mio. kroner.

Publiceret 13 February 2019 07:00