Axel Vang Christensen fra FIF Atletik løb sig til en sikker sejr på 1000 meter i Malmø. Pressefoto: Michael Hyllested

Axel Vang Christensen fra FIF Atletik løb sig til en sikker sejr på 1000 meter i Malmø. Pressefoto: Michael Hyllested

Axel Vang Christensen var hurtigst på benene til nordisk turnering

Axel Vang Christensen fra FIF Atletik vandt 1000 meter løb og sætter dansk rekord

atletik Løber Axel Vang Christensen fra FIF Atletik stillede søndag op mod de allerbedste i Norden til Atleticumspelen i Malmö.

Axel Vang Christensen er i år rykket op i kategorien 'Drenge 15' og skulle blandt andre dyste mod den svenske løber Albin Öberg, som Axel Vang ikke tidligere har slået, og som var eksisterende verdensrekordholder på 600 meter.

Søndag skulle løberne dyste på 1000 meter, dvs. fem omgange af 200 meter. Da løbet blev skudt i gang, var det med de to danske løbere Axel Vang og Lucas Ravn fra Sparta på de ringeste baner alleryderst. De var derfor sidst inde i første sving, men på første langbane passerede Axel feltet og lagde sig på løbets andenplads.

Det holdt en omgang mere, så hentede Axel ham ind og lå nu alene fremme. Herfra udeblev spændingen, dertil var Axel for suveræn.

På sidste omgang var der tid til at se sig tilbage og fejre sejren, som ikke kom i fare. Albin Öberg og Lucas Ravn fulgte på de næste pladser.

Dansk rekord

Det var Axels debut ved Atleticumspelen. Hans vindertid blev 2 minutter og lige over 42 sekunder. Dermed sætter Axel årets første danske rekord og nummer 11 i rækken. Denne rekordtid er desuden bedre end de nuværende danske rekorder for drenge 16, 17, 18, 19, 20, og 21 år.

Men vigtigst har Axel nu slået enhver løber i årgang 2004. Axel har hermed fået en super optakt til de danske mesterskaber om 14 dage, fortæller FIF Atletik i en pressemeddelelse.

Mdt

Publiceret 11 February 2019 16:00