Hillerød byder nu også på en nattemørk version af Ladies Mud Race, hvor man på de 5,5 km. skal forcere en række forhindringer. Pressefoto

Hillerød byder nu også på en nattemørk version af Ladies Mud Race, hvor man på de 5,5 km. skal forcere en række forhindringer. Pressefoto

Kvindeligt mudderløb går i sort i Hillerød

Firmaidrættens nye løb foregår i bælgmørke på de 5,5 kilometer

motion Mange kender eller har hørt om Ladies Mud Race, men der er faktisk en variant: 'Ladies Mud Race - Dark Edition', der nu kommer til Hillerød, hvor løbet indtager området omkring Firmaidrættens Hus og Adventure Park i FrederiksborgCenter-området.

Onsdag 20. marts, når mørket har sænket sig, kan op til 350 kvinder få denne oplevelse, når de deltager i Firmaidrættens nye løb 'Ladies Mud Races - Dark Edition'.

Med pandelamper og knæklys skal der tilbagelægges cirka 5,5 km i bælgmørke.

Forhindringer undervejs

Nogle steder vil blafrende fakler vise vej, og andre steder er det ophængte neonskilte. Undervejs er der 'noget', som forhindrer dem i at komme videre - måske nogle halmballer, måske et lille stillads eller måske en naturforhindring i form af en skrænt.

Ved Firmaidrættens Hus kan målet skimtes blandt ild og musik, men løbet er først slut, når forhindringerne på pladsen foran målet er forceret og medaljen hængt om halsen.

Herefter er der varm suppe og tid til en hyggelig sludder med kollegaerne eller veninderne om aftenens oplevelser.

Løbsleder Dorte Dahl understreger, at løbet ikke er i samme sværhedskategori som Ladies Mud Race, idet der ikke vil blive løbet i vand, ligesom der ikke vil være lige så store forhindringer som i Ladies Mud Race.

"Men vi garanterer en sjov, spændende og anderledes oplevelse - især hvis man er flere, der løber sammen," udtaler Dorte Dahl i en pressemeddelelse fra Firmaidræt Hillerød.

Ladies Mud Race, som kun er for kvinder, har fået stor succes i byerne Fredericia, Århus, Odense, Hillerød, Aalborg og Slagelse. 7.300 kvinder deltog i 2018 på landsplan, og netop den succes har gjort, at flere af byerne i den lange ventetid indtil dette løb er 'gået i sort' og tilbyder mørkeløbet.

Det 'rigtige' Ladies Mud Race løbes søndag 29. september.

Tilmelding fra 2. februar

Tilmelding til 'Ladies Mud Races - Dark Edition' en åbner 2. februar kl. 12 på www.sportstiming.dk, og arrangørerne anbefaler at tilmelde sig hurtigt.

Læs mere på www.ladiesmudrace.dk.

jesl

Publiceret 25 January 2019 10:32