Rebekka Ziska Dahl sikrede sig VM-bronze ved senior-VM i Ju-Jitsu i Malmø. Foto: Lynge Foto

Rebekka Ziska Dahl sikrede sig VM-bronze ved senior-VM i Ju-Jitsu i Malmø. Foto: Lynge Foto

Rebekka fra Hillerød kæmpede sig til VM-bronze i Ju-Jitsu

VM-bronze i Ju-Jitsu til Rebekka Ziska Dahl

sport Hillerød-kæmperen Rebekka Ziska Dahl sikrede sig VM-bronze ved senior-VM i Ju-Jitsu i Malmø.

Den tidligere Worldgames-vinder snuppede i overlegen stil bronzemedaljen fra østrigeren Anna Fuhrmann, der måtte klappe af før tid. Rebekka Ziska Dahl vandt dermed bronze på ”fuldt hus” (Fuld Ippon).

"Selvfølgelig var det ikke bronzen, jeg kom efter, men jeg er alligevel tilfreds med mit resultat," udtaler Rebekka Ziska Dahl i en pressemeddelelse.

Det er fjerde år i træk, at den 22-årige ju-jitsu-kæmper bliver nummer tre ved verdensmesterskaberne i vægtklassen op til 55 kg.

Et enkelt point fra finalen

Rebekkas blik var egentlig rettet mod VM-guldet, men marginalerne var imod hende, og med blot et enkelt point måtte hun se sig slået af hollænderen Chabeli Arenberg Peeters i semifinalen:

"Alle er dygtige, og ofte vil det være dem, der kan klare de pressede situationer, som ender øverst på podiet. I dag klarede Chabeli presset bedre end mig. Jeg har tidligere haft svært ved at sætte mig op til den næste kamp, hvis jeg har tabt. Det trøster jeg mig med, at jeg ikke havde problemer med i dag," forklarer Rebekka Ziska Dahl, der har dyrket den hårdtslående kampsport i mere end 13 år.

Rebekka Ziska Dahl satte for alvor sit navn på landkortet, da hun kvalificerede sig til og vandt World Games i 2017. World Games svarer til OL for de sportsgrene, der ikke er en del af de olympiske discipliner endnu, og her kan kun verdens absolutte elite være med.

Ju-jitsu er en kampsport og et selvforsvarssystem, der har sit udspring i den asiatiske kampsportstradition, men som er tilpasset europæiske forhold og europæisk mentalitet.

Mdt

Publiceret 30 November 2018 06:00