Hillerødkæmper Rebekka Ziska Dahl skal til senior VM i ju-jutsu. Pressefoto: Arkiv

Hillerødkæmper Rebekka Ziska Dahl skal til senior VM i ju-jutsu. Pressefoto: Arkiv

Tre hillerød-kæmpere udtaget til VM i Ju-Jutsu

Rebekka Ziska Dahl og Mikkel Kailow, begge 21 år, og Lucas Andersen er alle udtaget til VM i ju-jutsu

Når der afholdes senior-VM i ju-jutsu i Malmø 23.-25. november, er det med deltagelse af hillerødkæmperne Rebekka Dahl, Mikkel Kailow og Lucas Andersen, som vil gøre deres bedste for at vinde metal med hjem til Danmark og til den lokale klub i Hillerød.

Rebekka Dahl og Mikkel Kailow har begge været en fast del af landsholdet i mange år og har vundet flere guldmedaljer.

Vandt World Games

Rebekka Ziska Dahl satte som blot 21-årig for alvor sit navn på landkortet, da hun kvalificerede sig til og vandt World Games i 2017. World Games svarer til OL for de sportsgrene, der ikke er en del af de olympiske discipliner endnu. Hun kæmper i Malmø om guldet i vægtklassen -55 kg.

Rebekka Ziska Dahls kamp-CV tæller desuden tre VM-bronzemedaljer i seniorklassen i 2015 og 2017, en guldmedalje ved VM i 2013 (U/18) og i 2016 (U/21) samt en bronzemedalje ved VM i 2015 (U/21).

Rebekkas 2018 har været stille på tuneringsfronten, da hun bl.a. valgte at bruge tid på at tage det sorte bælte (1. Dan) – et bælte, som kun de dygtigste udøvere har ret til at bære, og som gør, at hun nu tiltales den ærefulde titel: Sensei.

Første år som seniorkæmper

For 21-årige Mikkel Kailow er det første år som seniorkæmper, men hans medaljehøst som ungdomskæmper er stor. Han vandt sølv ved ungdoms-VM i 2017, og selvom han hører til de meget lette i sin vægtklasse (-94 kg), er han allerede nu en, man regner med til stævnerne.

Senest vandt han til German Open i denne måned over alle sine modstandere før tid (Fuld ippon), som bl.a. talte den bedste på verdensranglisten, som er flere gange verdensmester og medaljetager til World Games.

Comeback efter skade

Tredje hillerødkæmper, som skal med til VM, er Lucas Andersen i -77 kg-klassen. Han har gjort et overbevisende comeback efter lang tids skade. Til dette års German Open viste han for alvor, at han var tilbage i gamet, da han hev bronzemedaljen med hjem.

Lucas Andersen har ikke tidligere deltaget i senior VM, men har talrige medaljer i bagagen fra den internationale scene, oplyser klubben.

Mdt

OBS: Artiklen er rettet torsdag morgen, da Hillerød Posten blev oplyst af klubben, at det var tre, og ikke blot to, hillerødkæmpere, som klubben først havde oplyst, der deltager i VM. Artiklen er derfor blevet rettet, så Lucas Andersen er tilføjet.

Publiceret 24 October 2018 15:00