Kun en enkelt af de 186 kampe endte med knockout, og det vidner om, at bokserne er matchet godt, mener formanden for den lokale bokseklub. Foto: Martin Warming

Kun en enkelt af de 186 kampe endte med knockout, og det vidner om, at bokserne er matchet godt, mener formanden for den lokale bokseklub. Foto: Martin Warming

186 boksekampe på 48 timer

Af
Martin Warming

sport Næsten 400 boksere fra det meste af Europa var i weekenden samlet til HSK BOX CUP i FrederiksborgCentret i Hillerød.

Det er den lokale bokseklub Hillerød Sportsklub, der står bag det årlige stævne - og i år blev der bokset hele 186 kampe i løbet af weekenden.

"Vi havde danske mestre, nordiske mestre, EM-deltagere, VM-deltagere og selvfølgelig nationale mestre fra flere af de ni øvrige nationer, der deltog. Vi gør alt, hvad vi kan for at give både boksere og publikum en god oplevelse, og det lykkedes os at afvikle de 186 kampe med kun en enkelt knockout. Det vidner om, at bokserene er matchet godt, og at der generelt bliver taget godt hånd om bokserne", fortæller Steen Sørensen, der er formand for Hillerød Sportsklub.

Se flere billeder fra boksestævnet i galleriet nederst i artiklen...

HSK havde super sværvægt Aleksandar Andrejevic i finalen mod sin svenske modstander. Svenskerene havde 50 kampe med som erfaring, hvorimod Aleksandar boksede sin første kamp. På trods af de på papiret svære odds gav Aleksandar Andrejevic svenskeren kamp til stregen, men måtte se sig slået med dommerstemmerne 4-1.

Næsten 400 boksere deltog i weekendens boksestævne i FrederiksborgCentret. Foto: Martin Warming

Næsten 400 boksere deltog i weekendens boksestævne i FrederiksborgCentret. Foto: Martin Warming

Jakob Jønsson i 42 kilo-klassen viste også mandshjerte mod sin noget mere rutinerede modstander fra SIK Fight fra København. Sekundanten valgte at opgive for Jakob. Jakob modtog en sølvmedalje for sin indsats.

Elisabeth Søndergaard Nielsen i 54 kilo-klassen stoppede sin svenske modstander efter bare 50 sekunder i ringen, men i finalen var hun kommet i menneskehænder mod sin finske modstander Janna hakkariainen og led et nederlag på 4-1.

Mathias Rainer i 63 kilo-klassen boksede en glimrende kamp men tabte sin semifinale, hvor han mødte en stærk svensker. Mathias må se sig besejret med dommerstemmerne 3-2.

Sidst var det Sofie Rosshaug, der boksede sin finale mod den dobbeltsvenske mester Mauritia Schapiri fra Malmø. Sofie boksede en god og teknisk flot kamp og vandt sin guldmedalje med dommerstemmerne 5-0.

"Vi har været meget glade for hele turneringen i år. Generelt har alle klubber og nationer været imponeret af afviklingen og de fysiske rammer, vi har at afvikle under. Vi bliver dog nødt til at finde nogle gode sponsorer, der kan være med til at støtte turneringen i det lange løb," lyder det fra Steen Sørensen.

Alle klubbens medlemmer deltager i afviklingen. Ungdomsbokserne hjælper med småopgaver, seniorhold med afvikling af måltiderne, fitnessholdene hjælper med udlevering af handsker, og kampholdet står i ringen eller ved andre vigtige roller.

Publiceret 15 October 2018 11:00