DBU's mission om at samle et alternativt landshold lykkedes. Blandt spillerne er Christopher Jakobsen, der til daglig spiller for Hillerød Fodbolds 2. divisionshold. Her kører landsholdet mod Roskilde Lufthavn for at flyve til Bratislava. Foto: Ritzau Scanpix/ Claus Bech

DBU's mission om at samle et alternativt landshold lykkedes. Blandt spillerne er Christopher Jakobsen, der til daglig spiller for Hillerød Fodbolds 2. divisionshold. Her kører landsholdet mod Roskilde Lufthavn for at flyve til Bratislava. Foto: Ritzau Scanpix/ Claus Bech Ritzau Scanpix

Hillerødspiller på det alternative landshold: "Jeg synes, at han skulle have ladet være"

Af
Martin Warming

Når Danmark skal spille venskabskamp mod Slovakiet i Bratislava i aften, bliver det med en broget blanding af spillere fra den danske 1. og 2. division.

En af de spillere, der har sagt ja tak til at spille på det alternative landshold, er midtbanespilleren Christopher Jakobsen, der til daglig spiller for Hillerøds 2. divisionshold.

John Frantzen, der er formand for Hillerød Fodbold, undrer sig over, at Christopher Jakobsen har sagt ja til at være med.

"Jeg er glad på Christophers vegne. Vi under ham den oplevelse, alle drenge drømmer jo om at spille på landsholdet, men jeg synes, at han skulle have ladet være. Jeg synes ikke, at vi skal blande os i konflikten. Det er en rigtig møgsituation, og jeg synes, at vi er blevet taget med bukserne nede," lyder det fra John Frantzen.

Tre af Hillerøds spillere er blevet kontaktet med tilbud om at spille med på det alternative landshold. To af dem valgte at sige nej tak, men Christopher Jacobsen valgte at overhøre advarslerne og melde sig til landsholdet.

"Vi har fortalt vores spillere, hvad vi mener om den her sag, men vi kan ikke bestemme over Christopher. Vi har ikke kontrakt med ham, han er ulønnet, og han bruger sin fritid på at spille for os. Jeg ønsker ham held og lykke, men jeg tror ikke, at det bliver en fed oplevelse. Spillerne vil blive mødt af meget kritiske journalister, og det tror jeg ikke, at de er forberedt på. Det her er en meget betændt sag. Og så er det i øvrigt et meget stærkt hold, de skal spille mod i aften, og man kan jo frygte, at de bliver kørt godt og grundigt over. Så det kan gå hen og blive en rigtig kedelig oplevelse på alle måder," siger John Frantzen.

Rasende på DBU

Han er mildest talt rasende på DBU og deres håndtering af landsholdskrisen.

"De sidste to dage har været et stort kaos. Vi aner ikke, hvad der er op og ned, og DBU har slet ikke haft styr på den her situation. Det her forløb har været så vanvittigt, amatøragtigt og kaotisk, som noget kan være", siger han.

Udover kampen mod Slovakiet i aften, skal de 24 spillere, der er udtaget til det alternative landshold, formentlig også spille kampen mod Wales i Nations League på søndag. Normalt bliver Superligaen sat på standby, når der er landsholdskampe, da klubberne ellers skulle undvære de spillere, der er udtaget til landsholdet, men kampene i 1. og 2. division er ikke blevet udsat.

"Vi har 14 mand plus trænere, som lige nu er på vej til Bornholm for at spille pokalkamp mod Nexø i aften. Den kamp er ikke blevet udsat, og vi kommer til at mangle Christopher, og vi kan ikke få noget at vide om kampen mod Slagelse på søndag. Jeg har rykket DBU for svar, men det kan de ikke svare på. Kampen mod Slagelse på søndag bliver en meget svær udebanekamp, hvor vi meget gerne vil have Christopher med", siger John Frantzen.

"Jeg er rystet og chokeret over DBU's håndtering af den her sag", slutter John Frantzen.

Publiceret 05 September 2018 11:07