Fire karate-aktive fra Hillerød, fra venstre Anders Rud Kristensen, i midten Niels Frederik Bjerre, til højre Søren Larsen, forrest Rikke Sønderby Schwaner, har kæmpet sig til holdguldmedaljer ved VM i Skotland. Privatfoto

Fire karate-aktive fra Hillerød, fra venstre Anders Rud Kristensen, i midten Niels Frederik Bjerre, til højre Søren Larsen, forrest Rikke Sønderby Schwaner, har kæmpet sig til holdguldmedaljer ved VM i Skotland. Privatfoto

Hillerød har fået en verdensmester i karate

Niels Frederik Bjerre fra Hillerød kan kalde sig verdensmester i karate efter VM i Skotland

kampsport Hillerød Karate Do-Kai har fået sin første verdensmester i karate ved det nyligt afholdt VM i karate i Dundee i Skotland.

Niels Frederik Bjerre er et af de store talenter i Hillerød karateklub, og inden han har fået det sorte bælte om livet, kan han nu kalde sig ’Verdensmester’ i karate i WUKF (World United Karate Federation). Sammen med tre karate-kammerater fra andre klubber repræsenterede han det danske landshold i kategorien ’Holdkamp (frikamp) for drenge under 15 år’.

Sammen kæmpede de fire drenge sig til helt til tops og kan nu kalde sig verdensmestre i karate, efter de vandt over et stærkt skotsk hold i finalen, fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Semifinale

Ved samme VM deltog også to andre medlemmer på landsholdet fra Hillerød Karate Do-Kai. 14-årige Anders Rude Kristensen lavede en flot kata, men fik desværre ikke point nok til at gå videre efter første runde.

Klubbens chefinstruktør (Sensei) Søren Larsen deltog også, og i kategorien ’Kata i masterklassen’ kæmpede han sig frem til en semifinale. En meget flot præstation, for puljen bestod af ikke færre end 42 deltagere fra 22 nationer. Både Søren Larsen og klubbens formand Rikke Sønderby Schwaner deltog som coaches på landsholdet.

Plads til flere

I Hillerød Karate Do-Kai er der fokus på, at det skal være sjovt at gå til karate, men der skal stadig være plads til talenterne. Derfor har klubben både et dedikeret stævnehold, et ’performance’ hold’ og et ’familiehold’, udover den almindelige træning der forløber mandage og onsdage.

Hillerød Karate Do-Kai optager i øjeblikket nye medlemmer, og det er muligt at få to gratis og uforpligtende prøvetimer. Deres 'dojo' (træningssal) ligger i Frederiksborgcentret. Læs mere på hillerodkarate.com.

Publiceret 22 August 2018 13:00