Axel Vang Christensen på sidste etape på Rønne Stadion.

Axel Vang Christensen på sidste etape på Rønne Stadion. Privatfoto

Hillerød-løber vandt på Bornholm og satte historisk rekord

Axel Vang Christensen fra FIF Hillerød Atletik deltog i sidste uge i det traditionsrige motionsløb 'Etape Bornholm', der i år kunne fejre sit 25. års jubilæum. Og det endte med, at den unge løber fra Hillerød vandt samtlige løb, han deltog i.

Axel deltog i børneklassen for de 12-14-årige løbere, og hvor de voksne løbere havde en etape hver dag fra mandag til fredag, så løb børnene 'kun' hver anden dag - og altså dermed tre etaper i alt i løbet af ugen.

Den første etape foregik i Hasle på en forholdsvis flad rute på 3,4 km. Herefter skulle løberne til Almindingen, hvor en meget kuperet rute på 2,9 km ventede, og slutteligt blev der løbet i Rønne på en hurtig 4,2 km rute, der havde opløb på Rønne Stadion.

Løbet, der blev fulgt af rigtig mange tilskuere, var en stor oplevelse for Axel, og resultatmæssigt gik det virkelig godt. Axel tog i fin stil førstepladsen på alle 3 etaper, og kunne efter en flot indsats på sidstedagen i Rønne kåres som løbets samlede vinder.

Den samlede tid for Axel lød på 34,52 minutter, og på det efterfølgende interview, som blev foretaget af TV 2 Bornholm, blev det bekendtgjort, at det var den hurtigste vindertid i løbets 25-årige historie. Ser man på løbets historie, finder man blandt børneløberne en række navne, som senere hen har gjort sig flot bemærket: Blandt andre Tour de France-etapevinderen Magnus Cort og OL-forhindringsløberen Ole Hesselbjerg.

mw

Publiceret 30 July 2018 07:53