Der blev sat flere rekorder. Foto: Jan F. Stephan

Der blev sat flere rekorder. Foto: Jan F. Stephan

To stævner i ét i Hillerød - med masser af rekorder

Der var rekordfest, da Hillerød Svømmeklub afviklede to stævner sidste weekend

Svømmere fra 32 klubber deltog i weekenden 15.-17. juni i Hillerød Langbane Cup 2018, der blev afviklet i Hillerød Svømmehal.

Som et nyt pilotprojekt var det to stævner i ét stævne, så udover Hillerød Langbane Cup blev også Danske Open Masters afviklet på langbane.

Til Danske Open Masters blev der svømmet om danske mesterskaber for svømmere over 25 år, og Hillerød Langbane Cup var for årgangs,-junior og seniorsvømmere.

For masterssvømmerne var stævnet den helt store rekordfest. Der blev sat 77 danske rekorder, heraf 22 nordiske, tre europæiske og en verdensrekord.

Stævnet blev afviklet over tre dage, og en større del af deltagere havde indlogeret sig i Hillerød og omegn. For at få et så stort arrangement til at løbe rundt har over 50 svømmeforældre hjulpet til i løbet af weekenden, enten som official i svømmehallen eller som praktisk hjælp i køkkenet eller i svømmehallen.

"Stævnet forløb rigtig godt. Der skal lyde en kæmpe tak til alle de frivillige, der har hjulpet klubben før, under og efter denne weekend. Uden dem kunne vi aldrig have gjort det," lyder det fra Martin Veje fra klubben.

Svømmere fra hele 32 klubber deltog i stævnet. Foto: Jan F. Stephan

Svømmere fra hele 32 klubber deltog i stævnet. Foto: Jan F. Stephan

Trods varmen blev stævnet afviklet upåklageligt, og svømmeklubben har allerede hørt fra mange af klubberne, at de gerne vil deltage næste år igen.

Personlige rekorder

Resultatmæssigt blev stævnet også en succes, hvor især de yngste konkurrencesvømmere nød godt af hjemmebanefordelen. Både yngre og ældre Hillerød-svømmere præsterede store personlige rekorder.

Hillerød Svømmeklubs første- og andethold har fokus på de kommende mesterskaber, men viste alligevel tænder ved at slå personlige- og klubrekorder.

Den regerende verdensmester på kortbane Elisabeth Ketelsen forbedrede flere af sine langbane-tider og fik en verdens-, en europa- og to Nordiske rekorder. Til sidst lukkede Køge stævnet af ved at vinde 4 gange 100 medleymix i ny nordisk rekord.

"I Hillerød Svømmeklub er vi stolte af, at vi kan løfte opgaven med at afvikle et så stort stævne. Vi har en fantastisk forældregruppe, der hjælper til, og de er allerede i gang med at finde måder, vi kan optimere stævnet på til næste år, så det bliver en endnu større succes," skriver klubben i en pressemeddelelse.

Publiceret 27 June 2018 05:00