Mikkel Brix Willard ig Rebekka Ziska Dahl med deres EM-bronce medaljer.

Mikkel Brix Willard ig Rebekka Ziska Dahl med deres EM-bronce medaljer.

2 x bronze ved EM i ju-jitsu

Rebekka Ziska Dahl og Mikkel Brix Willard sikrede sig begge en bronzemedalje ved EM i ju-jitsu

Af
Af Claus Beyer

Det blev til medalje for Danmarks to deltagere ved EM i ju-jitsu, der blev afholdt i Banja Luka i Bosnien-Herzegovina. I kvindernes 55 kg-klasse vandt 20-årige Rebekka Ziska Dahl bronze. Det er første gang, at den danske U21-verdensmester er med ved et senior-EM, så Rebekka Ziska Dahl er stolt af sin præstation.
”Mit mål inden EM var at komme på podiet, så jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes med en bronzemedalje. Det beviser over for mig selv og mine modstandere, at jeg kan begå mig i konkurrence med den absolutte elite,” siger Rebekka Ziska Dahl, der havde godt styr på sin franske modstander, Margaux Poyard, fra start til slut i bronzekampen.
Hendes næste store mål kommer senere på sommeren. Her er der World Games, som svarer til OL for de sportsgrene, der som Ju-Jistu ikke indgår i de olympiske lege. ”Medaljen her ved EM har givet mig endnu mere blod på tanden i forhold til World Games i Polen. Det er jo det ultimative. Der er kun én med ved World Games, som jeg ikke har vundet over før, så en medalje er klart en mulighed,” siger Rebekka Ziska Dahl, der til daglig træner i Hillerød.

EM-forsvar glippede

Det blev også til dansk bronze i herrernes 85 kg-klasse. Mikkel Brix Willard tabte en tæt semifinale til svenskeren William Seth Wenzel, der også vandt finalen. Derimod var 23-årige Mikkel helt suveræn i sin bronzekamp mod Nicolas Baez fra Schweiz, som han vandt på blot 25 sekunder, hvor en normal kamp er på tre minutter.
”Som forsvarende europamester er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med en bronzemedalje. Jeg var kommet for at vinde guld, men marginalerne var ikke på min side i dag. Nu vil jeg analysere på, hvad der gik galt, og så vender jeg tilbage med fornyet styrke for at få revanche ved World Games, der er mit helt store mål i år,” siger Mikkel Brix Willard.
World Games finder sted i Wroclaw i Polen fra den 20.-30. juli. CBO

Publiceret 12 June 2017 13:00