Sådan ser Langarvernes tre nye løbevogne ud. Foto: Solvejg Neerup Góra/Langgarverne

Sådan ser Langarvernes tre nye løbevogne ud. Foto: Solvejg Neerup Góra/Langgarverne

Langgarverne har fået løbevogne - nu kan handicappede også løbe med

Når starten går til familieløbet Klovneløbet på lørdag den 10. juni klokken 10 på Torvet i Hillerød, vil Hillerød løbe- og triatlonklub Langgarverne indvie sine nye løbevogne for handicappede. Men allerede fra klokken 9 kan interesserede komme og se vognene og høre mere om projektet ved Langgarvernes gul-sorte flag på Torvet.
De tre løbevogne, som klubben har købt, skal bruges til et nyt løbehold for handicappede, Team SMIL, som Langgarverne er ved at etablere. I første omgang for handicappede børn og unge fra Hillerød Kommune, men på længere sigt er det planen at udvide antallet af vogne, så børn, unge og voksne fra andre kommuner også vil kunne deltage på holdet.
Læs også: Mål: Klovneløbet i Hillerød skal være landets største
"Vi ønsker at give handicappede mulighed for at deltage i et fællesskab, hvor alle er en del af et sammenhold, som skaber livskvalitet og glæde og giver venskaber på tværs. Vi vil gerne være med til at nedbryde tabuer omkring det at være handicappet og give mennesker med både fysiske og psysiske handicap mulighed for at involvere sig og være synlige i sport", siger en af initiativtagerne Solvejg Neerup Góra fra Langgarverne.
"Vi løber i et stille og roligt tempo og stopper nogle steder og snakker lidt og tager billeder. Du og jeg kan melde os ind i den lokale løbeklub eller tage til fodbold. Men handi-atleter har ikke de samme muligheder for at gå ud i samfundet, som vi andre har. Derfor er det så fantastisk at kunne give oplevelser videre og selv være en del af dem. Det handler om tryghed, nærvær og hygge", siger Helle Rejkjær, der også er en af tovholderne i Langgarverne.
Fik du læst: Byfest: Brødrene Olsen varmer op for Cliff Richard

Alle, der kunne tænke sig at blive handi-atlet eller frivillig løber, er velkomne, når Langgarverne holder åbent hus lørdag den 17 juni fra klokken 10 til 13 ved klublokalet på Carlsberg 13, bag skoletandplejen. Her vil man kunne høre mere om projektet og få en prøvetur i en af løbevognene.
mw

null

Publiceret 08 June 2017 17:14