Sådan ser FOSS’ innovationscenter ud i dag.

Sådan ser FOSS’ innovationscenter ud i dag.

Hillerød-virksomhed udvider - skal ansætte 50 nye medarbejdere

FOSS har vokset sig ud af sine bygninger på FOSS Allé, og bygger nu et endnu større innovationscenter med plads til 400 medarbejdere

Hillerødvirksomheden FOSS tager til september det første spadestik til en helt ny bygning - FOSS Innvovationscenter II - der skal være med til at skade mere plads til fundamentet for FOSS' foretning, nemlig innovation.
Et større globalt behov for gode fødevarer kalder på analyseløsninger, der kan hjælpe til en mere bæredygtig fødevareproduktion. En udvikling, som har bidraget til FOSS' vækst, og altså en vækst, der betyder, at FOSS i perioden 2015-2018 vil have fordoblet antallet af R&D-medarbejdere (reasearch and development, red.) i Danmark.
Læs også: Turistindsats: "Medarbejdere skal kunne vise vej til slottet"
“Der er et stigende behov over hele kloden for de løsninger, vi kan bringe på markedet. Vi er vidne til en stærkt stigende teknologisk udvikling med automatisering og intelligente løsninger. Reelt har vi arbejdet med big data, kunstig intelligens og andre af Industri 4.0-hypens buzzwords gennem et årti – for os handler det grundlæggende om at bidrage med analyseløsninger og avanceret databehandling til fremstilling af fødevarer i høj kvalitet med minimalt spild,” siger Kim Vejlby Hansen, der er CEO hos FOSS.

Dobbelt så mange

I 2018 vi FOSS have fordoblet antallet af medarbejdere i R&D i Danmark, hvilket altså betyder, at virksomheden er ved at vokse ud af sine nuværende faciliteter i FOSS Innovationscenter, som blev indviet i 2013. Derfor bygges der nu et nyt hus ved siden af den allerede eksisterende bygning, som de 'administrative' medarbejdere flytter ind i. Den eksisterende FOSS-bygning skal fremover huse de mange R&D-medarbejdere.
”Vi vil skabe et hus dedikeret til innovation og udvikling, derfor starter vi til september arbejdet med en helt ny bygning med plads til 400 medarbejdere,” udtaler Kim Vejlby Hansen.
Fik du læst: Alarmopkald: Dræbersnegle sendte politiet på arbejde
”Det bliver rigtig spændende at få mere plads til laboratorier, projektzoner og til at dyrke den tværfaglighed, vi er helt afhængige af. Vi har udviklet flere instrumenter og løsninger i de sidste par år, som var utænkelige blot for nogle få år siden. Vi arbejder med nye teknologier og satser på brugeroplevelsen – udviklingen løber kort sagt stærkt. Med den nye bygning får vi mulighed for at samle alle de forskellige typer ingeniører, fysikere, kemikere og så videre i ét hus, og dermed skaber vi også en stærk synergieffekt og ramme for nye ideer,” siger Niels Degn, der er innovationschef hos FOSS.
Hos FOSS ser man udvidelsen som et vigtigt trin mod at opfylde missionen om at hjælpe til med at skabe en bæredygtig brug af verdens landbrugsprodukter og dermed også til både sundhed og ernæring til verdens befolkning.
Det forventes, at den nye bygning står færdig i 2019.
mw

Og sådan kommer det til at se ud, når den nye bygning står klar i 2019.

Og sådan kommer det til at se ud, når den nye bygning står klar i 2019.

Publiceret 01 July 2017 10:00