Efter prisen til TV-2s forsanger og sangskriver Steffen Brandt, gav han en lille koncert på Grundtvig Højskole i Hillerød.

Efter prisen til TV-2s forsanger og sangskriver Steffen Brandt, gav han en lille koncert på Grundtvig Højskole i Hillerød.

TV-2’s forsanger Steffen Brandt hædret i Hillerød

På højskolernes årsmøde på Grundtvigs Højskole i Hillerød fik sanger og sangskriver Steffen Brandt overrakt Den Folkelige Sangs Pris på 25.000 kroner

Den Folkelige Sangs Pris 2016 gik torsdag den 2. juni til TV-2s forsanger og sangskriver Steffen Brandt. Det foregik på Grundtvig Højskole i Hillerød på højskolernes årsmøde - og i år også 125 års jubilæum for dannelsen Folkehøjskolernes Forening. Efter overrækkelsen kvitterede Steffen Brandt med en lille koncert
Musikeren Tue West, der også er lærer på Grundtvigs Højskole, motiverede prisen ved at pege på Brandts evne til at favne et bredt publikum uden at give køb på poesien og alvoren.
"Steffen Brandt skriver popmusik, der er spiselig for alle. Men samtidig indeholder det tung og værdifuld poesi. Som et gourmet måltid man kan mærke, der er kræset for og arbejdet længe med. Men som man samtidig kan få både sine børn og bedsteforældre til at spise og nyde," sagde Tue West, der også pegede på Steffen Brandts evne til fornyelse.
"Steffen Brandt og TV-2 har gennem generationer lavet seriøs dansksproget popmusik, med poesien og følelserne i fokus. Og Steffen er en af vor tids mest folkekære sangskrivere. Han udforsker til stadighed sit fag og sin branche og skaber mange sideløbende projekter, bl.a. med yngre og upcoming sangskrivere og musikere.
Steffen Brandt blev født i 1953 i Århus. Siden 1981 har han været forsanger, sangskriver og komponist i bandet TV-2.
CBO

Publiceret 06 June 2016 18:00