Street-Lab modtager knap en kvart million kroner til at etablere en mobil skaterpark. Arkivfoto: Martin Warming

Street-Lab modtager knap en kvart million kroner til at etablere en mobil skaterpark. Arkivfoto: Martin Warming

Street-Lab får en kvart million til mobil skaterpark

Salling Fondene har doneret 230.385 kroner til Street-Labs kommende mobile skaterpark

Tailwhip, kickflip, barspin, ollie og briflip. Det er ord - og tricks - der fremover vil blive brugt flittigt i Hillerød. For Street-Lab har netop modtaget en donation på 230.385 kroner til en mobil skaterpark samt løbehjul, skateboards og hjelme.

Donationen kommer fra Salling Fondene, der via føtex har doneret i alt 1,7 millioner kroner til otte lokale projekter landet over, hvoraf flere har et særligt fokus på at styrke sundheden hos børn og unge. Det gælder også for Street-Lab, der er et ’laboratorium for gadeidræt’. Her kan børn og unge i alderen 6-30 år mødes og dyrke gadesport.

Udbrede kendskabet til gadeidræt

Med den nye mobile skaterpark kan Street-Lab i endnu højere grad udbrede kendskabet til gadeidræt og skabe et fællesskab på tværs af alle sociale lag, fortæller daglig leder af Street-Lab Søren Lerche i en pressemeddelelse:

"Det er helt fantastisk, at vi har fået denne her donation, da det giver os mulighed for at få skaterkulturen ud til hele Hillerød. Vi står desværre i en situation, hvor vi til sommer ikke længere har vores indendørsfaciliteter, så donationen kommer på et rigtig godt tidspunkt. Selvom den mobile skaterpark bliver noget andet, kan den alligevel være behjælpelig med at holde Street-Lab kørende".

Kan lånes ud

Tanken bag den mobile skaterpark er, at den kan lånes ud til for eksempel skoler og fritidsklubber, og på den måde vil gadeidrætten blive vakt til live rundt omkring i hele byen. Og de børn, der ikke har råd til løbehjul og skateboards, kan få lov at låne udstyret.

På den måde bliver de unge støttet i at have gode og sunde interesser. Og det er netop derfor, at varehuschefen i føtex i Hillerød i første omgang indstillede Street-Lab til at få del i donationen fra Salling Fondene. Her ville begejstringen ingen ende tage, da donationerne blev uddelt.

Der var kæmpe jubel med hænderne oppe over hovedet, for nu kan vi gøre en masse godt lokalt

"Der var kæmpe jubel med hænderne oppe over hovedet, for nu kan vi gøre en masse godt lokalt. Med den her donation kan vi give noget tilbage til lokalsamfundet og alle vores gode kunder," siger Frank Borgen Baltzer, der er varehuschef i føtex i Hillerød.

Den mobile skaterpark forventes at kunne komme i brug i foråret 2020.

Mdt

"Det er helt fantastisk, at vi har fået denne her donation," siger Street-Labs daglieg leder Søren Lerche, som ses her på billedet. Arkivfoto: Martin Warming

Publiceret 03 December 2019 16:40