Søren Huss bliver et af hovednavnene til sommerens koncerter på Posen i Hillerød. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Søren Huss bliver et af hovednavnene til sommerens koncerter på Posen i Hillerød. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Huss og Hush bliver trækplastrene til sommerkoncerter på Posen

Klaverfabrikken og Klub Frivillig går igen sammen om at arrangere koncerter på Posen - i 2020 bliver Søren Huss og Hush hovednavne

I sommer var det Mads Langer og Anne, Sanne & Lis, som gik på scenen til Klaverfabrikken og Klub Frivilligs koncerter i parken Posen i Hillerød - og nu afslører arrangørerne nogle af de musiknavne, der spiller til august i 2020, nemlig Søren Huss og Hush.

Det er tredje år i træk, at der er sommerkoncerter på Posen - og andet år i træk, at Klaverfabrikken i Hillerød og Klub Frivillig i Skævinge arbejder på tværs af bygrænserne for at sikre et velsmurt arrangement og forhåbentlig lidt kroner til de mange frivillige arrangementer, som begge står for året rundt.

Hush spiller på Posen til august. Pressefoto: Miklos Szabo

Hush spiller på Posen til august. Pressefoto: Miklos Szabo

Den gode stemning fra sommerens koncerter med Mads Langer og Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen har givet arrangørerne blod på tanden til at fortsætte, fortæller Lasse Petersen fra Klub Frivillig:

"Vores filosofi og de grundlæggende tanker for det frivillige arbejde er ens, så vi har et rigtig godt udgangspunkt for et langvarigt forhold. Og bl.a. samarbejdet, kemien og forståelsen for hinanden i år gjorde, at vi alle kunne bidrage med det, vi hver især er bedst til. Derfor var ingen af os i tvivl om, at vi vil gøre det igen".

Hillerød på landkortet

De frivillige i Klub Frivillig glæder sig til at være med til igen at sætte Hillerød på landkortet med nogle festlige dage og til at planlægge sammen med Klaverfabrikken, der er helt enige i Lasses beskrivelser:

"Det var en stor fornøjelse at stable et arrangement på benene sammen med Klub Frivillig, hvor der virkelig er en fælles forståelse for både engagementet og det praktiske," fortæller Stine Blachmann, som er konstitueret leder på Klaverfabrikken, mens Jens Jepsen er på barselsorlov.

Sangtalenter ved slottet

Det bliver torsdag 20. august, at Søren Huss og Hush går på scenen i Hillerød, og arrangørerne forventer, at det bliver "en enestående" aften, når "to af Danmarks hjerteligste sangtalenter" indtager den grønne plæne med udsigt til Frederiksborg Slot og slotsøen.

Søren Huss brød i 2002 igennem som forsanger i bandet Saybia med nyklassikeren 'The Second You Sleep'. I dag har han udgivet fire studiealbums under eget navn, senest i 2019, hvor han udgav 'Sort Og Hvid Til Evig Tid'. Albummet rummer ifølge arrangørerne både hverdagen, pudsigheden og det melankolske, som Søren Huss altid har været god til at skildre i sin musik.

Sidste år var det bl.a. Anne Linnet, Lis Sørensen og Sanne Salomonsen, som stod på scenen på Posen. Arkivfoto: Martin Warming

Sidste år var det bl.a. Anne Linnet, Lis Sørensen og Sanne Salomonsen, som stod på scenen på Posen. Arkivfoto: Martin Warming

Popcountryduoen Hush, som består af forsangeren Dorthe Gerlach og guitaristen Michael Hartmann, besøgte senest Hillerød i 2018 med en udsolgt koncert på Klaverfabrikken:

"Dengang tryllebandt Dorthe Gerlach publikum med sit karismatiske væsen og sin energiske, men jordbundne performance (...) Der er nok at tage af fra 15 års bagkatalog, der indeholder både det nære akustiske og det mere elektriske. Måske er vi endda så heldige, at vi også får hørt Dorthe Gerlachs fortolkning af Søren Huss' hjerteskærende "Et Hav af Udstrakte Hænder", som indimellem er med på setlisten," skriver Klaverfabrikken.

Søren Huss og Dorthe Gerlach mødtes i 2017 i TV2's 'Toppen af Poppen'.

Til salg fra fredag

Til arrangementet optræder der først et lokalt talent klokken 19. Hush spiller 19.30, mens Søren Huss går på scenen klokken 20.45.

Billetter til koncerten sættes til salg via klaverfabrikken.dk fra fredag 6. december kl. 12.

Arrangementet er en del af et to-dags-arrangement, og det offentliggøres senere - sandsynligvis i næste uge, hvem der spiller fredag 21. august.

OPDATERET kl. 16.10: Klaverfabrikken skriver i deres nyhedsbrev, at det er Folkeklubben, der spiller 21. august. Læs mere her

Mdt

Arrangørerne var heldige med vejret, da der var sommerkoncerter på Posen i august. Arkivfoto: Presse

Arrangørerne var heldige med vejret, da der var sommerkoncerter på Posen i august. Arkivfoto: Presse

Publiceret 03 December 2019 05:00