Håndværkerne - og de andre inviterede gæster til rejsegildet - blev tilbudt både pølser, burgere og flæskestegssandwich ved siden af de nye rækkehuse, som er klar til indflytning i sensommeren. Pressefoto

Håndværkerne - og de andre inviterede gæster til rejsegildet - blev tilbudt både pølser, burgere og flæskestegssandwich ved siden af de nye rækkehuse, som er klar til indflytning i sensommeren. Pressefoto

Frederiksbro skyder i vejret: "Nu går det rigtig stærkt for morfar"

M. Goldschmidt Holding inviterede torsdag til rejsegilde i den nye bydel Frederiksbro. "Man fyldes med stolthed," sagde Mikael Goldtschmidt

Af
Mette Dolmer Thygesen

Bygningerne skyder i vejret på byggepladsen ved Herredsvejen, hvor den nye bydel Frederiksbro med i alt 1.350 nye boliger er i fuld gang med at blive bygget midt i Hillerød. Byggeriet er nu kommet så langt, at håndværkerne torsdag blev inviteret til rejsegilde med pølser, burgere og sodavand, og den karakteristiske stang med tre grønne kranse kunne hejses over byggeriets første etape, som består af 89 rækkehuse.

"Det her en helt særlig dag, og vi skal holde fest," sagde direktør og mangemilliardær Mikael Goldschmidt i sin tale i teltet, der i dagens anledning var slået op på byggepladsen, hvor støvregnen fik mudret til at vokse yderligere.

Enorm stolthed og ære

Bygherren glæder sig over at se byggeriet, som han kaldte både gigantisk og ambitiøst i sin tale, vokse for hver dag, der går, sagde han:

"Når man skal i gang med at planlægge og projektere noget så spektakulært og stort som Frederiksbro, så sker der et kæmpe spring, når processen går fra tanker, ideer og visioner, og alt skal føres videre. Det virker på en gang stimulerende og inspirerende, men samtidig også lidt skræmmende. 'Har vi nu gjort det rigtigt?', og 'har vi truffet de intelligente valg?', tænker man. Og når byggeriet så begynder at rejse sig, føler man som bygherre en enorm stolthed og ære over, at det lykkes," sagde han og takkede håndværkerne for deres indsats.

Se flere billeder fra rejsegildet og byggepladsen her:

Mikael Goldschmidts eget barnebarn Marcus på ni år kører ofte forbi byggeriet med sin mor:

"Han er meget overrasket over, hvor hurtigt byggeriet skrider frem. 'Hold da op, den bygning var der da ikke sidst, vi kørte forbi. Nu går det vist rigtig stærkt for morfar', sagde han, sidst de kørte forbi," fortalte Mikael Goldschmidt med et smil.

Flytter ind til sommer

Frederiksbro skal, når den står helt færdig, i alt bestå af 1.350 boliger i både rækkehuse og i seks højhuse på mellem otte og 15 etager, og denne første etape består af i alt 23 rækkehuse.

De første beboere kan flytte ind i rækkehusene i sensommeren næste år, oplyser Goldschmidt-koncernen. Til januar 2021 står yderligere 31 rækkehuse klar til indflytning, og de resterende 35 forventes klar til indflytning i marts 2021.

Goldschmidt-koncernen afslørede i øvrigt det nye logo og slogan for Frederiksbro. Logoet er dannet ud fra et hjerte og svaner, og sloganet er 'Det bedste sted i livet'.

Frederiksbro

  • I bydelen bygges også et erhvervshus med fitnesscenter, dagligvarebutik, bageri med café og apotek samt lægehus.
  • Rækkehusene i første etape fordeles mellem 1-, 2- og 3-plansboliger, og alle husene får altan eller tagterrasse. De 89 rækkehuse bliver i størrelsen mellem 77–135 kvadratmeter.
  • Byggeriet af en tunnel under Roskildevej er i gang, og senere skal der også bygges en bro over Herredsvejen.
  • Når hele bydelen er fuldt udviklet, vil der være investeret cirka fire milliarder kroner i den.

Publiceret 03 December 2019 05:00