Thomas Elong kalder det for noget værre svineri. Foto: Martin Warming

Thomas Elong kalder det for noget værre svineri. Foto: Martin Warming

Byrådsmedlem tog sagen i egen hånd: Fjernede dumpede køleskabe fra skovbunden

"Det er noget værre svineri," lyder det fra Thomas Elong, der i sidste uge ryddede op efter skovsvin

Af
Martin Warming

skovsvin Ukendte gerningsmænd smed i sidste uge fire køle-fryseskabe i skovbunden på den lille skovvej Mellemvej i Store Dyrehave - ikke langt fra krydset Københavnsvej/Overdrevsvejen.

Men der hører de selvfølgelig slet ikke hjemme.

Der er ikke nogen, der helt præcist ved - udover gerningsmændene selv - hvornår køle-fryseskabene er blevet dumpet i skovbunden, men svineriet blev opdaget af en skovgæst onsdag eftermiddag, som efterfølgende skrev om det på Facebook-siden 'Hillerød skal være en hyggelig by'.

Og kort tid efter meldte Thomas Elong, der er byrådsmedlem for Venstre i Hillerød og har arbejdet i hvidevarebranchen i mange år, ud på Hillerød Postens Facebook, at han nok skulle sørge for at få fjernet skabene fra skovbunden.

Thomas Elong fjernede torsdag kølefryse-skabene sammen med et par af sine medarbejdere. Foto: Martin Warming

Thomas Elong fjernede torsdag kølefryse-skabene sammen med et par af sine medarbejdere. Foto: Martin Warming

Besudler branchen

Torsdag middag troppede han så op i skoven med et par af sine medarbejdere for at rydde op efter skovsvinene.

"Jeg har været i branchen i 15 år, og jeg synes, at det er ærgerligt, at der er nogle, der besudler vores branche på den her måde. Vi har en aftale i branchen om, at man bortskaffe den her slags på en miljømæssig korrekt måde. Og det er det her absolut ikke," siger Thomas Elong, der i juli solgt Skousen i Hillerød, som han havde stået i spidsen for i 15 år.

I dag er han direktør i dansk Hvidevare Rådgivning i Helsinge.

Noget værre svineri

Dem, der har smidt køle-fryseskabene i skovbunden, har først fjernet kompressorerne. De repræsenterer nemlig en værdi, da de kan genbruges. Så det er formentlig nogle, der ved, hvad de har med at gøre, mener Thomas Elong.

"Det er formentlig ikke første gang, de har gjort det. Og jeg er bange for, at det heller ikke er sidste. Jeg synes, det er meget mærkeligt, når vi har en genbrugsplads, hvor man kan komme af med den her slags det meste af dagen på en ordentlig og miljømæssig korrekt måde. Jeg synes ærlig talt, at det er noget værre svineri," siger han.

Det er ikke første gang, at Thomas Elong rydder og efter skovsvin.

Sidste år blev der også dumpet køleskabe to forskellige steder i Hillerød, og også dengang startede Thomas Elong varevognen og sørgede for at fjerne dem fra skovbunden.

Det er heller ikke første gang, der er blevet dumpet affald i skovbunden i Store Dyrehave. I februar sidste år smed ukendte skovsvin et stort læs affald i skovbunden på Hingsterhusvej, der ligger tæt på Mellenvej, hvor køle-fryseskabene blev smidt.

Publiceret 03 December 2019 17:00