Ole Strand blev meget overrasket, stolt og glad, da han søndag blev overrasket med prisen 'Årets Gadevænger'. Foto: Angela Rocha Grum-Schwensen

Ole Strand blev meget overrasket, stolt og glad, da han søndag blev overrasket med prisen 'Årets Gadevænger'. Foto: Angela Rocha Grum-Schwensen

Ole hædret: "Han har fingre med i stort set alt, hvad der rører sig i Gadevang"

Lokalrådsformand Ole Strand blev søndag overrasket med prisen 'Årets Gadevænger' til juletræstænding

Formanden for lokalrådet i Gadevang Ole Strand blev søndag 1. december overrasket midt under juletræstændingen. Han blev nemlig udnævnt til 'Årets Gadevænger'.

Lokalrådet kårer hvert år 'Årets Gadevænger' og havde egentlig besluttet at udsætte udnævnelsen af Årets Gadevænger til sommerfesten, men i al hemmelighed havde de øvrige medlemmer i lokalrådet udenom formanden besluttet, at netop Ole Strand, som de kalder 'Gadevangs Borgmester', skulle modtage prisen.

Han har fingre i stort set alt, der rører sig i Gadevang. Han er god til at motivere andre og få ting til at ske

"Vores formand fortjener prisen så meget, og derfor overraskede vi ham. For han kan jo ikke udnævne sig selv, og han har fingre i stort set alt, der rører sig i Gadevang. Han er god til at motivere andre og få ting til at ske," siger lokalrådsmedlem Annika Ipsen.

Ridder af Gadevang

Lokalrådet havde inviteret den 'rigtige' borgmester Kirsten Jensen til at overrække prisen til Ole Strand og udnævne ham til Ridder af Gadevang. Ole Strand fattede ikke mistanke. Han koncentrerede sig om gløggen og æbleskriverne til juletræstændingen, indtil han hørte sit eget navn blive råbt op.

"Alt det, der sker her i denne dejlige by, sker ikke uden mennesker som Ole. Han er ikke ansat her - hverken som tennistræner eller poolrenser, som redaktør eller lej-en-formand/kasserer, som festarrangør eller festabe, nej, Ole gør alt det her, fordi han har lyst," sagde Kirsten Jensen, som hyldede Ole Strand for sin indsats som frivillig:

"Ole er simpelthen styret af kærlighed til dette sted og til jer, og derfor stiller han sit engagement og sit talent til rådighed for dette samfund. Intet mindre. Han er flettet ind i disse dejlige og besværlige fællesskaber, og han inviterer, giver plads til de andre og smiler sit venlige, varme smil og giver indtryk af, at det er nemt og godt. En sand leder," sagde borgmesteren.

Festabe

Ifølge lokalrådet i Gadevang er Ole Strand meget mere en blot lokalrådsformand. Han er både menighedsråds-kasserer, Fruebjerg-møder-medarrangør, medarrangør af byfester, glade aftener, juletræstænding, Sankthans med meget mere. Han er pisker gerne ind, når det gælder demonstrationer for at bevare Gadevang Skolen, Asylet, osv:

"Han er et arsenal af en kommunikator, i alle genrer, gamle såvel som sociale medier. Ole samler gadevængerne med sjove facebook-opslag med små animerede film - og senest en pamflet med alle julens arrangementer som indstik i Kirke & Kro. Han er et superkommunikerende menneske - vores plakatsøjle," fortæller Annika Ipsen fra lokalrådet.

Han har desuden en smittende latter og et godt humør, fortæller lokalrådet:

"Ole er blandt top10-festaber i Gadevang, Han spreder fest og leg, og til fastelavn og halloween er han kendt for at lave gruopvækkende installationer i forhaven og for at ligge på lur og skræmme livet af børn iklædt sit legendariske Shrek-kostume".

Stort engagement

Det er ikke kun for sjov, at de kalder Ole Strand for 'Gadevangs Borgmester', siger Annika Ipsen:

"Vi sætter alle pris på Oles store engagement og indsats for landsbyen".

le Strand fik overrakt en sjov borgmesterkæde, som byens lokale kunstner Louise Lagoni har kreeret, og et portræt, som kunstner Lise Munksgaard stod for.

Mdt

Publiceret 02 December 2019 19:00