Leo Knudsen holder torsdag lancering af sin nye bog 'I offentlig tjeneste'. Pressefoto

Leo Knudsen holder torsdag lancering af sin nye bog 'I offentlig tjeneste'. Pressefoto

Ny bog om Leo Knudsens Hillerød: Hans hjerte banker for at hjælpe andre mennesker

Torsdag holder Leo Knudsen bog-release på Hillerød Bibliotek

bøger Hillerød Bibliotek, Sophienborgskolen, teatertruppen Mastodonterne og brylluppet mellem prins Joachim og grevinde Alexandra. Det er blot et par af de bygninger og begivenheder, som Leo Knudsen var med til at forme, da han var direktør i Børn, Familier og Kultur fra 1995-2007. Han har om nogen sat sit fingeraftryk på Hillerød Kommune i en tid, hvor der virkelig skete meget.

Leo Knudsen har nu skrevet bogen 'I offentlig tjeneste', der fokuserer på hans tid i Hillerød Kommune i perioden 1972-2007. Den udkommer torsdag 12. december. I den forbindelse afholdes bog-release klokken 17 på Hillerød Bibliotek i samarbejde med Frederiksborgcenteret.

En ære at lægge hus til

Det er ingen tilfældighed, at lanceringen foregår på netop Hillerød Bibliotek. Placeringen af det nye store hovedbibliotek på Christiansgade 1 i de gamle bygninger, der engang var andelsslagteri, var nemlig hans ide.

"Det er en ære for os at lægge hus til Leo Knudsens boglancering. Vi skylder ham stor tak for, at vi i dag har disse flotte og unikke omgivelser. Og biblioteket er tydeligvis ikke de eneste, der har det sådan med Leo. Folk omkring ham har næsten stået i kø for at bidrage til boglanceringen. Så Leo kan stadig få ting til at ske, og os andre til at samarbejde," udtaler bibliotekschef Stine Have i en pressemeddelelse.

Afgørende betydning

De personer, som Leo Knudsen gennem årene har arbejdet sammen med i kommunen, sender stor ros i Leo Knudsens retning:

"Det er jo ham, der fik Viden og Kulturparken op at stå. Uden hans energi og tro på, at det nok skulle lade sig gøre, havde det ikke været her i dag. Leo har haft en afgørende betydning for Hillerød. Han har været bannerfører i mange nye projekter og har virkelig sat Hillerød på landkortet. Det er også derfor, han stadig betyder så meget, selvom det er mange år siden, han gik af," siger Sally Rasmussen, der er sektionsleder i Kultur og Udvikling og arbejdede sammen med Leo i næsten 20 år.

Samarbejde er et ord, der går igen, når Leo Knudsens tidligere kollegaer skal sætte ord på den tidligere direktør.

"Han har været helt uvurderlig for Hillerød Kommune. Han har vist, hvordan man kunne arbejde sammen på tværs. Det må have været ligesom at skabe stier i et uberørt landskab, fordi det gjorde man ikke, før han kom til," siger Karin Juhl, der er konsulent i Børn, Familier og Kultur i Hillerød Kommune.

Karin Juhl tegner et portræt af en virkelig dygtig og dedikeret leder, der udelukkende fokuserer på målet, men som også er enormt behagelig og nede på jorden. Det billede kan Carsten Larsen, der er direktør i Frederiksborgcentret, sagtens nikke genkendende til.

"Han er et utroligt godt og varmt menneske, som man virkelig skal lede længe efter at finde nogen, der når samme niveau. Det betyder, at han er vellidt alle steder. Personligt har Leo også betydet meget for mig. Jeg kom til i Frederiksborgcentret for 19 år siden. Og Leo var en af de første, der tog imod mig. Han hjalp mig rundt i det politiske system. Jeg har brugt ham som mentor lige siden," siger Carsten Larsen.

Leo Knudsen og Carsten Larsen blev i november hædret med Hillerød Kommunes kulturpris. I 2017 blev han kåret som ’Årets Hillerødborger’.

Kender ikke til ordet nej

Før Leo Knudsen blev direktør i Børn, Familie og Kultur i Hillerød Kommune, havde han en lang karriere som lærer, formand for den lokale kreds af Danmarks Lærerforening og var fra 1968-1972 udsendt som frivillig lærer under Mellemfolkeligt Samvirkes frivillig program og har deltaget i flere internationale projekter i bl.a. Mongoliet, Tanzania og Indien.

"Hans hjerte banker bare for at hjælpe andre. Hvis han kunne, så ville han frelse hele verden. I Tanzania arbejdede han på en pigeskole for mange, mange år siden. Da han så vendte tilbage, så var de gamle elever i lufthavnen og tog imod ham," siger Carsten Larsen og tilføjer:

"Han ser løsninger i stedet for begrænsninger. Han har været med til at skabe en ånd på rådhuset og i hele forvaltningen om at ting godt kan lade sig gøre. Jeg har stor set aldrig hørt et nej fra hans mund".

Ud over evnen til at skabe samarbejde på tværs og driften for at hjælpe andre, så er der også flere, der nævner, at Leo Knudsen slet og ret er en utroligt dygtig politiker, som kender spillets regler, men hele tiden har for øje, hvordan spillepladen kan udvides.

"Leo Knudsen er bare langt mere erfaren i det politiske spil end nogen andre i min bekendtskabskreds," siger Erik Helmer Pedersen, der er direktør i C4 Videncenter.

Bog-release og jazz

Til release-arrangementet torsdag 12. december kan man købe bogen 'I offentlig tjeneste - Historier fra Hillerød 1972-2019 - om drømme, visioner og realiteter' til introduktionspris. Alt overskud fra salg af bogen går til lokalhistorisk arbejde i Hillerød. I anledningen af arrangementet sørger Frederiksborgcenteret for forplejning og et glas vin, og Jazz by Heart leverer musikken.

Publiceret 01 December 2019 10:00