Dragan Popovic fra Hillerød Kommunes kulturudvalg uddelte onsdag årets kulturpris til Carsten Larsen og Leo Knudsen.

Dragan Popovic fra Hillerød Kommunes kulturudvalg uddelte onsdag årets kulturpris til Carsten Larsen og Leo Knudsen.

Leo og Carsten delte kulturpris: "Sammen står I med en særlig styrke"

Årets kulturpris gik til Leo Knudsen og Carsten Larsen

Af
Mette Dolmer Thygesen

hæder Det blev to særdeles velkendte ansigter i Hillerøds kulturliv, der onsdag aften i Frederiksborgcentret fik overrakt Hillerød Kommunes kulturpris, nemlig Leo Knudsen og Carsten Larsen.

"De får prisen i fællesskab – både fordi de begge har og har haft stor indflydelse på kulturlivet i Hillerød, men også fordi de er eksemplariske i deres samarbejde omkring at støtte og skabe kultur til stor glæde og gavn for Hillerøds borgere," sagde Dragan Popovic fra Kultur- og Fritidsudvalget i sin tale.

Tegner kulturlivet

Frederiksborgcentrets direktør Carsten Larsen har en finger med i spillet i stort set alle større kulturarrangementer i Hillerød, sagde Dragan Popovic:

"Du er med til at tegne kulturlivet her, og er vel det, man kunne kalde en kulturdynamo".

Carsten Larsen fik blandt andet i år skabt en stor Leonardo di Vinci-udstilling og en Salvador Dali-udstilling i forbindelse med kunstdagene. Han har lagt et stort arbejde i udviklingen og afviklingen af Hillerød Slotssø Byfest, og da Bornholmerbåden lukkede ned for Bornholmske juledage på Køge havn, var han manden, der fik bragt Bornholm til Hillerød, så vi kan nyde lidt af Bornholms mad og kultur.

"Men du har også været og er en stor støtte for frivilligheden i Hillerød og har i mange tilfælde hjulpet til, når de frivillige har haft brug for en hjælpende hånd til deres kulturarrangementer. Carsten, du er en stor inspiration for os alle," sagde Dragan Popovic.

Forener interesser

Tidligere kulturdirektør i kommunen, Leo Knudsen, modtog prisen, fordi hans "sans for netværk, forbundethed og at skabe engagement og samarbejde er helt i særklasse," sagde Dragan Popovic.

"Du er en eminent katalysator i forhold til at forene interesser. Du gør aldrig tingene alene – det er altid i fællesskab med andre".

Han fik blandt andet en masse arrangementer op at stå - med hele byens bidrag - i forbindelse med prins Joachims bryllup med Alexandra i Frederiksborg Slotskirke i 1995. Han var også med at skabe børnekulturdagene, som kørte over 10 år.

Når I to så går sammen, så skaber I muligheder. I er dynamiske sammen

De senere år har han været engageret som frivillig kulturaktør, blandt andet som drivkraft i forhold til renoveringen af fiskespringvandet, omdannelsen af Torvet, etableringen af Hillerød kulturnat og afvikling af den første Hillerød Slotssø byfest.

"Når I to så går sammen, så skaber I muligheder. I er dynamiske sammen. Og når I to er fælles om noget, så ved man, at det bliver til noget. Alt i alt gør I begge et fantastisk stykke arbejde, og sammen står I med en særlig styrke," sagde Dragan Popovic.

Glad og ydmyg

Hillerød Posten fangede dagen derpå Carsten Larsen, som er stolt over at modtage prisen:

"Jeg er utrolig glad og ydmyg. Der er jo virkelig mange, som gør et stort stykke arbejde i vores by, så prisen kunne tilfalde mange. Men jeg er utroligt stolt, også over at få lov at dele prisen med Leo, som er den største kapacitet, vi har i byen. Leo og jeg har arbejdet sammen om mange projekter, og han er som en mentor for mig. Han var en af de første, jeg mødte, da jeg kom til byen, og han har taget sig godt af mig lige siden".

Giver den en skalle til

At modtage prisen betyder rigtig meget for Carsten Larsen:

"Jeg er glad for, at nogen sætter pris på det, jeg går og laver. Jeg synes selv, jeg er rimelig aktiv - så jeg bliver glad, når andre også synes, at jeg er det, og gerne vil belønne mig for det. Det betyder, at jeg siger 'yes, så giver jeg den lige en skalle til', for nogle gange kan jeg da godt spørge mig selv, hvorfor jeg knokler så meget".

Det betyder, at jeg siger 'yes, så giver jeg den lige en skalle til'

Kulturprisen blev stiftet af Kultur- og Fritidsudvalget i 1998 og bliver uddelt til personer eller grupper, der igennem en årrække har gjort en særlig indsats for kulturlivet i Hillerød. Tidligere vindere er blandt andre Føllegård Alive, Mutter Grip, Asger Berg, Birgit Rømer og Steen Lünell.

Publiceret 22 November 2019 10:30