Leif Jensen, Erik Madsen, Bjørk Larsen og Minna Jensen reparerer frivilligt de ting, som går i stykker. Foto: Mdt

Leif Jensen, Erik Madsen, Bjørk Larsen og Minna Jensen reparerer frivilligt de ting, som går i stykker. Foto: Mdt

Se billederne: Nu er frivillige klar til at reparere dine ødelagte ting

Grønnegadecentrets nye værksted, hvor frivillige reparerer ting, som er gået i stykker, åbnede torsdag

Af
Mette Dolmer Thygesen

seniorer Der var både bobler i glassene og harmonikamusik, da Grønnegadecentret torsdag 14. november slog dørene op for deres nye Repair Café.

I cafeen, som nok snarere skal kaldes et værksted, sidder frivillige klar til at tage imod ting, som kan repareres og måske bruges igen, efter de har fået en kærlig hånd.

En af de frivillige, som har meldt sig til at arbejde i værkstedet, er Erik Madsen:

"Det er en god sag. Så sparer vi miljøet for noget affald, og vi bruger tingene i stedet for købe nyt," fortalte han, da Hillerød Posten kiggede forbi til åbningen.

Hjælpe dem, der ikke kan

Også Leif Jensen og Bjørk Larsen har meldt sig til at fikse, ordne, smøre, skrue på og undersøge ting og sager, som er gået i stykker hver torsdag i centret.

"Der er både for miljøet skyld - og så for at gøre en indsats for alle dem, som ikke kan gøre det selv," sagde Leif Jensen, og Bjørk Larsen supplerede:

"Der er jo nogle, som bliver alene, og så kan de stå med nogle store eller mindre problemer selv. Hvis vi kan være en hjælp for dem, vil det være rigtig dejligt. De kan bare komme forbi med alle slags ting - så kigger vi på det," sagde han.

Rense symaskinen

Minna Jensen har meldt sig til at hjælpe med sytøjet - det kan for eksempel være, hvis bukserne er for lange og skal lægge op, eller hvis taljen er vokset lidt, og tøjet skal sys ud.

En anden af de frivillige, Leif Jensen, havde allerede fået sin første opgave, fortalte han - en symaskine som skal kigges efter i sømmene.

"Den skal renses, og der sidder så mange skruer på den, men jeg har værktøjet til det. Nu vil jeg forsøge at ordne den, for jeg vil jo gerne hjælpe," sagde han.

Centerleder Anette Høyer holdt tale og roste de frivillige i Repair Café:

"Vi skal passe på miljøet, og jeg glæder mig meget over, at der er fire frivillige, som stiller op. Jeg glæder mig også til at se alle de opgaver, de får," sagde hun.

Jubilæum næste år

Grønnegadecentret kan i øvrigt fejre 25 års jubilæum i 2020, og planlægningen er allerede i fuld gang. Der bliver en stor fest tirsdag 17. marts - og en ugen forinden.

Værkstedet er åbent hver torsdag mellem 12-15, hvor de frivillige altså hjælper centrets medlemmer med at ordne ting som bælter, knive, brødristere eller andet elektronik.

Publiceret 20 November 2019 11:00