Sangcenter Nordsjælland får støtte på i alt 250.000 kroner til at fremme sangprojekter i Hillerød Kommune. Arkivfoto: Mdt

Sangcenter Nordsjælland får støtte på i alt 250.000 kroner til at fremme sangprojekter i Hillerød Kommune. Arkivfoto: Mdt

Nu skal vi synge endnu mere i Hillerød

Sangcenter Nordsjælland får som noget nyt en årlig støtte på 125.000 kroner fra Hillerød Kommune

Af
Mette Dolmer Thygesen

sang Sangstemmerne skal fremover gjalde endnu højere i Hillerød Kommune. I hvert fald har politikerne besluttet, at Sangcenter Nordsjælland skal modtage 125.000 kroner til sangprojekter hvert år i 2020 og 2021.

Pengene står blandt andet til at gå til et morgensangsprojekt på Frederiksborg Byskole, nodelæsning og rytmelæring i Hillerød Kirkes pigekor, aktiviteter hos Frederiksborg Slotskirkes drenge- og mandekor, fællessangseftermiddage på for eksempel biblioteket, og til at projektet 'Alle Børn Har En Stemme' på folkeskolerne kan fortsætte og meget mere.

Direktør Morten Ernst Lassen er rigtig glad for, at Hillerød Kommune har valgt at støtte sangcentret:

"Der er rigtig mange gode grunde til at synge. Det stimulerer forskellige dele af hjernen, og det har en fantastisk positiv effekt, når vi synger sammen. Det skaber fællesskab og samhørighed. Man kan ikke være sur og synge samtidig - alene det er positivt. Når der gælder børn og unge, så er det bevist, at der er sammenhæng mellem deres generelle velbefindende og indlæringsevne. Det bliver stimuleret utroligt positivt ved at synge," siger han.

Støtte i Fredensborg

Sangcenter Nordsjælland kom til verden sidste år, da Fredensborg Kommune besluttede at støtte sangcentret med 125.000 kroner årligt. Og nu følger Hillerød Kommune altså trop med et tilsvarende årligt tilskud i to år.

Kultur- og Fritidsudvalgsformand i Hillerød Kommune, Rikke Macholm (S) glæder sig over, at Hillerød Kommune får endnu mere gavn af sangcentrets projekter:

"Med den aftale kan vi sætte endnu mere fokus på sangen både i forhold til børn og til voksne. Sang giver fællesskab og livskvalitet, sang er også gavnlig for sundheden og for indlæringen, og så er det sjovt at synge sammen. Vi har allerede morgensangsprojekter i gang på nogle af vores skoler. Det og meget andet glæder vi os til at få mere af".

Sangcenter Nordsjælland har i sit første leveår blandt andet tilbudt sang og dans for ældre, demente beboere på plejehjem, arrangeret 'Spil Dansk'-dag og været med i projektet 'Alle Børn Har En Stemme' som pilotprojekt på Sophienborg Skole sammen med blandt andre Hillerød Musikskole. 'Alle Børn Har En Stemme' skal både styrke børnenes vokale færdigheder og coache og efteruddanne musiklærerne.

Direktør Morten Ernst Lassen i Sangcenter Nordsjælland er begejstret over, at politikerne i Hillerød har valgt at støtte den gavnlige sang. Pressefoto

Direktør Morten Ernst Lassen i Sangcenter Nordsjælland er begejstret over, at politikerne i Hillerød har valgt at støtte den gavnlige sang. Pressefoto

Trist musikken forsvinder

Musikundervisningen er vigtig i børns liv, siger Morten Ernst Lassen:

"Musikundervisningen i skolerne stopper, når børnene kommer i 5. eller 6. klasse, og så forsvinder musikken i mange tilfælde ud af børns liv. Det, synes jeg, er sindssygt trist. Vi vil gerne lave nogle tilbud, som inkluderer alle børn - også dem som ikke lige går på musikskole i fritiden," siger han.

Også for teenagere kan det være gavnligt at motionere stemmebåndet:

"Vi ser i dag, at mange oplever en utrolig ensomhedsfølelse - til trods for alle de sociale medier, de bruger. Nogle af de projekter, vi er med til at lave, kan højne deres generelle velbefindende, så de unge potentielt set ender et meget bedre sted, end mange af dem gør i dag," siger Morten Ernst Lassen, som allerede nu oplever rigtig gode effekter af sangcentrets indsats i Fredensborg, hvor især samarbejdet med musikskole og kirker har en positiv effekt, som det er også er meningen, det skal gøre i Hillerød.

"Vi glæder os til at kunne realisere mange projekter fremadrettet i samarbejde med alle de forskellige aktører i Hillerød Kommune," siger han.

Publiceret 18 November 2019 16:00