Ulla Maltesen fra Nørklerne i Klaverfabrikken har regnet ud, at Nørklerne har støttet Røde Kors med næsten 95.000 kroner hen over de seneste seks et halvt år. Pressefoto

Ulla Maltesen fra Nørklerne i Klaverfabrikken har regnet ud, at Nørklerne har støttet Røde Kors med næsten 95.000 kroner hen over de seneste seks et halvt år. Pressefoto

Nørklere har støttet har Røde Kors med 94.000 kroner

Nørklere har solgt i alt 6.453 stykker strikketøj til fordel for Røde Kors

velgørenhed Den lokale strikkeklub Nørklerne i Klaverfabrikken har solgt for helt præcis 94.851 kroner de seneste 6 1/2 år. Alle pengene er gået til Røde Kors, som en del af Nørklerprogrammet, der har 265 nørklergrupper over hele landet.

Der bliver strikket alt fra tøj og tæpper til bamser, i alt 6.453 stykker- alt sammen af doneret garn.

Bag strikkeregnskabet står Ulla Maltesen, som har været med siden den spæde start for otte år siden:

"Det startede dengang, Birgit Rømer stod i spidsen hernede på Klaverfabrikken. Hun spurgte, om jeg ville være med, og det gad jeg godt. Eneste krav var, at der skulle være en mening med det," fortæller hun i en pressemeddelelse.

Nørklerne startede med at være 5-8 frivillige, men er nu oppe på 34:

"Det sociale betyder meget, og man behøver ikke komme hver gang. Men alle er forbi mindst én mandag om måneden," siger Ulla og tilføjer, at man er velkommen hos Nørklerne, hvis man vil. Det er hver mandag 13-16 i Klaverfabrikken, Fredensvej 12 A, Hillerød.

Salg på biblioteket

Den 9. december klokken 13-18 (samme dag som Den Levende Julekalender) kommer Nørklerne desuden forbi Hillerød Bibliotek, hvor man kan købe fra deres store sortiment.

Hvis man har garn i overskud, er man meget velkommen til at aflevere det til Nørklerne. Det sker i Klaverfabrikkens åbningstid mandag-torsdag klokken 10-16.

Publiceret 17 November 2019 08:00