Byrådsmedlem og formand for klimaudvalget Louise Colding Sørensen er klar med roman nummer to i sin kærlighedsromanserie om vikingetiden. Arkivfoto: Jan Stephan

Byrådsmedlem og formand for klimaudvalget Louise Colding Sørensen er klar med roman nummer to i sin kærlighedsromanserie om vikingetiden. Arkivfoto: Jan Stephan

Byrådsmedlem klar med 2'er i sin vikingekærlighedsserie

Louise Colding Sørensen fra Skævinge udkommer med andet bind i sin kærlighedsserie fra vikingetiden

Af
Mette Dolmer Thygesen

bøger Byrådsmedlem Louise Colding Sørensen fra Skævinge udgav i 2018 sin første roman 'Med fjenden i hjertet' - en kærlighedshistorie som foregår i vikingetiden.

Nu er hun klar med opfølgeren i serien. Den hedder 'Høvdingens sidste kvinde' og udkommer 18. november.

Bogen følger skjoldmøen Selma, som vender tilbage til Skotland for at besøge sin mor og overtale hende til at stikke af fra Selmas voldelige far. Samtidig bliver høvdingen Sigurd den Vise rasende, da han opdager, at hun er rejst til Skotland uden at fortælle det til ham.

Læs Hillerød Postens første artikel om Louises Colding som forfatter HER

Louise Colding har tidligere her i Hillerød Posten fortalt, at hun er vild med kærlighedsromaner - og hun mener, at verden har for få bøger om kærlighed, så det besluttede hun altså at gøre noget ved.

"Bøger kan tilbyde et åndehul fra hverdagen, og det vil jeg gerne bidrage til. Samtidig vil jeg gerne slå et slag for kærligheden. Jeg synes, der er meget vold og død i verden, så jeg vil først og fremmest skrive en bog om kærlighed," sagde hun dengang til Hillerød Posten.

Louise Colding Sørensen har samtidig studeret vikingetiden i mange år og besøgt blandt andet Vikingemuseet i Roskilde, Kongernes Jelling og vikingeborgen Trelleborg flere gange.

Henvendelser om næste bog

Første roman i serien gik det ifølge forfatteren "ret godt med":

"Den fik en rigtig fin lektørudtalelse og kan selvfølgelig stadig bestilles i boghandlerne eller lånes på de fleste biblioteker. Jeg har haft mange utålmodige henvendelser på, hvornår den næste bog kommer og en del forhåndsbestillinger," siger hun.

Bogen kommer til at kunne købes i boghandlen, i Superbrugsen i Ullerød og Superbrugsen i Skævinge. Louise Colding Sørensen signerer sin bog i Bog & Idé i Slotsarkaderne 22. november kl. 16 og i Superbrugsen i Skævinge fredag 29. november kl. 16.30.

Næste færdig med 3'er

Louise Colding Sørensen er i øvrigt i fuld gang med endnu en roman:

"Jeg er meget tæt på at være færdig med manuskriptet til den tredje og - foreløbig - sidste bog i denne serie. Når jeg er færdig med den, har jeg en ny idé til en bog, som jeg vil i gang med," fortæller hun.

'Høvdingens sidste kvinde' udkommer på forlaget mellemgaard og er på 262 sider.

Publiceret 17 November 2019 09:00