Mindst 30 bilister valgte at foretage farlige u-vendinger i forbindelse med tirsdagens tragiske ulykke på Istedrødvejen. Foto: Finn Hansen/Byrd

Mindst 30 bilister valgte at foretage farlige u-vendinger i forbindelse med tirsdagens tragiske ulykke på Istedrødvejen. Foto: Finn Hansen/Byrd

Politiet raser over tankeløse bilister ved tragisk ulykke: "Vi er dybt skuffede"

Af
Martin Warming

Medarbejderne hos Nordsjællands Politi er godt og og grundigt skuffede over den opførsel, de så fra mange bilister i forbindelse med tirsdagens tragiske ulykke på Istedrødvejen i Hillerød, der kostede en 45-årig mand livet.

Der opstod lange køer i forbindelse med den voldsomme ulykke, da man måtte spærre Istedrødvejen mellem Overdrevsvejen og Fredensborgvej efter ulykken, men mange bilister havde tilsyneladende ikke tålmodighed til at holde og vente.

De valgte derfor at forlade køerne og foretage u-vendinger på vejen. Og det er absolut ikke noget, politiet er begejstret for.

"På vores køretur derud oplevede vi desværre, at nogle bilister havde så travlt, at de ikke gav sig tid til at respektere færdselsloven eller vores og ambulancereddernes sikkerhed eller den kendsgerning, at der var nogle personer i en færdselsulykke længere fremme, der havde akut brug for hjælp," skriver Nordsjællands Politi i et opslag på Facebook.

Politiet spottede cirka 30 biler, som foretog ulovlige u-vendinger, og det forsinkede altså både politiet og redningsmandskabet i at nå frem til ulykken.

Politiet fik noteret oplysningerne på flere af bilerne men havde naturligvis ikke tid til at gøre noget ved det på det givne tidspunkt, da der var en langt vigtigere opgave, der ventede.

"Sidenhen har vi til gengæld haft tid til at skumle over ego-kørslen, og vi har i bund og grund lyst til at give en gedigen skideballe til de bilister, der satte sig selv først i tirsdags. Det er ikke sådan ligetil at skælde ud på skrift, men vi vil give det et forsøg: Hvis du var en af de tankeløse bilister, der foretog en u-vending på strækningen i tirsdags, så er vi dybt skuffede over din kørsel, og vi håber, at du fremover vil tænke dig langt bedre om i trafikken. Apropos ting at tænke over, så kan du også bruge den kommende tid på at gruble over, om du er en af de bilister fra i tirsdags, der skal have en bøde og en betinget frakendelse af dit kørekort," skriver politiet i opsangen til de utålmodige bilister.

Publiceret 14 November 2019 19:03