De ansatte i Hillerød Kommune må fra årsskiftet bruge en time af deres ugentlig arbejdstid på motion. Arkivfoto

De ansatte i Hillerød Kommune må fra årsskiftet bruge en time af deres ugentlig arbejdstid på motion. Arkivfoto contrastwerkstatt - stock.adobe.

Hillerød Kommune vil friste ansatte til at dyrke mere motion

Hillerød Kommune giver medarbejderne mulighed for at dyrke mere motion i deres pauser i arbejdstiden

Medarbejderne i Hillerød Kommune kan fremover få mere sved på panden i deres pauser. Kommunen sætter nemlig nu fokus på medarbejdermotion til samtlige 5.550 ansatte på kommunens arbejdspladser.

Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Motionen kan finde sted i medarbejdernes pauser og breaks i arbejdstiden.

Indsatsen er startet som en idé udsprunget fra kommunens idrætskonsulent Klaus Ryding, der blev inspireret af kommunens arbejde med 'Bevæg dig for livet'-aftalen. Det er en aftale, som Hillerød Kommune indgik i januar med idrætsorganisationerne DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) om, at 4.000 flere borgere i kommunen skal være aktive inden 2023.

”Det er nogle gange noget lettere at sætte mål for andre end at handle tilsvarende selv. Men det øger selvfølgelig troværdigheden, hvis vi selv rejser os og går forrest eller – hvad der er lige så godt - går med. Det er fint med os, hvis nogle motiverer det med bundlinjer og produktivitet, vi gør bare ikke," udtaler Erik Nygreen, kommunaldirektør i Hillerød Kommune, i pressemeddelelsen.

Ledere skal sætte motion på dagsordenen

Med indgangen til 2020 skal alle ledere på kommunens arbejdspladser have sat tiltaget på dagsordenen og involveret medarbejderne i, hvordan man bedst kan gøre plads til motion på den enkelte arbejdsplads.

"Det er op til alle vores fantastiske ledere og medarbejdere at finde løsninger, der passer til netop deres arbejdsplads og dagligdag. De kan vælge at fordele tiden ud på alle ugens arbejdsdage eller vælge at samle tiden til et længere motionspas. Hos os i Hillerød Kommune søger vi veje til at handle konkret på vores værdier om tillid, interesse, tid og omsorg, og det her initiativ handler dybest set om at fremme arbejdsglæden gennem fysisk velvære og anderledes fællesskab med hinanden. Der er tale om et frivilligt tilbud til alle medarbejdere, med en hensigt om, at det bedst udfolder sig i fællesskaber,” siger Erik Nygreen.

Håber, andre følger efter

I 'Bevæg dig for livet'-samarbejdet mellem DGI og DIF glæder man sig over initiativet i Hillerød Kommune og håber, at andre følger efter.

"Vi håber, at vi i 'Bevæg dig for livet' kan bruge erfaringerne i Hillerød Kommune til at inspirere andre kommuner og arbejdspladser rundt i landet både i forhold til resultaterne og med konkrete tiltag. Hvis vi kan få vores 20 samarbejdskommuner til at indføre medarbejdermotion, så kan vi alene dér flytte 150.000 danskere til et mere aktivt liv,” siger Per Nedergaard Rasmussen, leder af den kommunale enhed i Bevæg dig for livet.

Mdt

Publiceret 13 November 2019 09:57