Både lokale borgere og ansatte fra lufthavnen plantede søndag nye træer i skoven nord for Ny Harløse. Foto: Jan Stephan

Både lokale borgere og ansatte fra lufthavnen plantede søndag nye træer i skoven nord for Ny Harløse. Foto: Jan Stephan

Se billederne: 4.000 nye træer kom i jorden

Mange mødte søndag op for at plante nye træer i skoven nord for Ny Harløse - blandt andet ansatte fra Københavns Lufthavn

Der var rigtig god opbakning, da Naturstyrelsen Nordsjælland og Growing Trees Network Foundation søndag inviterede alle interesserede til at plante 16 hektar nye træer i Skævinge Folkeskov, som ligger lige nord for Ny Harløse.

Formand for Natur-, Miljø-, og Klimaudvalget i Hillerød Kommune, Louise Colding Sørensen (S), var inviteret til at holde tale, og hun fortæller, at der var mødt mange op for at hjælpe med at få de omkring 4.000 stiklinger sat i jorden.

"Der var rigtig fin opbakning, både med børn og voksne. Det er dejligt, at så mange har lyst til at bruge en søndag formiddag på at plante træer," siger hun.

Ansatte fra lufthavnen

Hun vurderer, at der var mødt dobbelt så mange op som til et lignende arrangement i påsken, både fordi 'Danmark Planter Træer' har fået bevågenhed i fjernsynet med en indsamling på TV2 i september - og fordi en bus med ansatte i Københavns Lufthavn var mødt op:

"Der kom en busfuld med gule veste på - og det er jo dejligt at se, at folk med gule veste planter træer i Danmark frem for at brænde biler af. Også på en dag hvor fransk fjernsyn også var forbi for at filme," siger Louise Colding.

Nyde fuglesangen

Hun glædede sig i sin tale over det gode arbejde med at få plantet nye træer, både for at sikre grundvandet og for at få en varieret skov tæt på, hvor borgerne i Skævinge, Harløse og Meløse bor:

"Det kan både være en skov til at gå ture i, løbe en tur, eller bare nyde fuglesang og lytte til blæsten i træerne. En skov der giver levesteder for dyr og planter der ellers er trængt i landskabet, og en skov der kommer til at binde C02 gennem bladene, efterhånden som træer og buske vokser, så vi får et mere stabilt klima," sagde hun.

Der er i alt samlet ind til at plante én million træer i nye folkeskove i Danmark.

Mdt

Publiceret 11 November 2019 18:00