"Vi glæder os vildt til Rallye Monte-Carlo Historique til januar, hvor vi håber at blive bedste danske hold og måske få en topplacering," siger Per Vilslev. Pressefoto

Rallykører fra Hillerød vinder to turneringer

Fornem sæsonafslutning for rallykører Per Vilslev fra Hillerød

Den historiske rallykører Per Vilslev fra Hillerød har haft et overmåde godt motorsportsår i 2019. Sammen med sin codriver Erik Andersen fra Virum vandt han for nylig i sin Opel Kadett GT/E fra 1979 Sportklassen i FDM DASU Classic-serien, som er det uofficielle danske mesterskab i historisk pålidelighedsrally. Det betyder, at de til næste år rykker op i Ekspertklassen, hvor de skal bide skeer med landets allerskrappeste hold.

"Det frygter vi nu ikke så meget, for hvis man ser på løbenes totalresultater, så ligger vi allerede helt oppe i toppen, så vi glæder os til de nye udfordringer," udtaler Per Vilslev i en pressemeddelelse.

Trofæ i Tyskland

I weekenden 9. og 10. november fik han endnu et trofæ med hjem, da han og Erik Andersen var i Tyskland for at køre finaleløbet i Dansk Historisk Motor Clubs Classic Tour. Og med et godkendt resultat i Rallye Nacht der langen Messer syd for Hamburg vandt Per Vilslev totalsejren i turneringen for førstekørere.

Det dygtige rallyhold er af Automobile Club de Monaco udvalgt til at være med i Rallye Monte-Carlo Historique 2020, et yderst krævende ugelangt rally, hvor 300 hold fra hele verden får lov at være med, mens mange må stå udenfor.

"Vi glæder os vildt til det løb, som bliver tredje gang for os. De to første gange har vi haft forskellige uheld, men kan vi undgå det denne gang, tror vi på, at vi kan blive bedste danske hold og måske få en topplacering," siger Per Vilslev.

Per Vilslev og Erik Andersen har begge kørt hastighedsrally på højt plan i deres unge år og har blandt andet en fælles tredjeplads i DM i rally på kontoen i 1977.

Mdt

Per Vilslev og Erik Andersen på vej mod totalsejren i Sportklassen i FDM DASU Classic i deres Opel Kadett GT/E. Pressefoto

Per Vilslev og Erik Andersen på vej mod totalsejren i Sportklassen i FDM DASU Classic i deres Opel Kadett GT/E. Pressefoto

Publiceret 11 November 2019 17:00