Claus Kjeldsen fra Skævinge er med til at arrangere en ny brætspilsfestival på Hillerød Bibliotek.

Claus Kjeldsen fra Skævinge er med til at arrangere en ny brætspilsfestival på Hillerød Bibliotek.

Ny brætspil-festival i Hillerød for hele familien

Hillerød Brætspilscafé inviterer til en festlig dag for hele familien med brætspil, konkurrencer og foredrag. Alle er velkomne, nye som garvede brætspillere

brætspil For mange begrænser kendskabet til brætspil sig til titler som Ludo, Matador og Risk, men i de senere år er der vokset en stødt stigende urskov frem af spændende og farverige titler. Flere hundredetusinder strømmer til spilmesse i den tyske by Essen hvert år, og nu kan Hillerød også bryste sig af at have sin helt egen spilfestival.

Hillerød Spilfest foregår på Hillerød Bibliotek lørdag 16. november klokken 10-20 og henvender sig til både børn, familier og hardcore brætspilsentusiaster.

Biblioteket bliver delt ind i flere forskellige områder, fortæller Claus Kjeldsen, der er en af hovedkræfterne bag Spilfesten, i en pressemeddelelse:

"Der er nogle til de lidt tungere brætspil og andre, hvor erfarne folk inden for brætspil introducerer spil, som er perfekte til ren familiehygge i vinterhalvåret eller som hygge med vennerne. Der vil blandt andet være mulighed for at prøve nogle af de nyeste spil, der endnu ikke er kommet i butikkerne".

Spiller med familien

Claus Kjeldsen bor i Skævinge sammen med sin kone og sine to børn på otte og tolv år. Han har været med til at starte Brætspilscafeen, som siden begyndelsen af 2018 har mødtes på biblioteket hver 14. dag. For Claus Kjeldsen er brætspil i høj grad noget, han spiller sammen med sin familie, og den glæde, de finder i brætspillenes verden, vil han gerne dele med andre:

"Det er meget socialt. Alle kan være med. Vi begyndte at spille med børnene i en tidlig alder. Det kan man sagtens. Der er spil til alle aldersgrupper. Der er spil, hvor man spiller mod hinanden. Så lærer børnene at tabe og vinde. Der er også spil, hvor man samarbejder. Og de spil er rigtig gode at spille som familie. Så kan vi hjælpe hinanden. I stedet for at sidde foran fjersynet eller computeren hver for sig, så har vi siddet sammen omkring spisebordet, og pludselig er der gået to timer," siger Claus Kjeldsen.

Han understreger, at det på ingen måde er nødvendigt at have kendskab til brætspil på forhånd for at komme til Hillerød Spilfest.

"Det, der skræmmer mange væk, er det med, at det kan tage tid at sætte sig ind i reglerne, når man skal i gang med et nyt spil, men der er det unikke ved Hillerød Spilfest, at der vil stå en erfaren person, som kan guide dig igennem helt fra bunden," siger Claus Kjeldsen.

Spil-stjerne holder foredrag

I oktober var Claus Kjeldsen selv nede til den store brætspilsmesse i Essen og har nogle af de nyeste spil med hjem derfra, som alle interesserede kan prøve til Hillerød Spilfest.

"I voksenafdelingen har vi også både spil, der egner sig til at spille med naboen over et glas rødvin, og så mere teknisk krævende spil, der tager mange timer at gennemføre. Der vil være også være et helt område kun med spil til børn, hvor børn og forældre kan komme hen og prøve vores spil. Der vil være ”spil-guruer”, som kan hjælpe gæsterne med at lære spillenes regler".

Ud over de mange brætspil, du kan prøve kræfter med, så vil der også være foredrag med en af de mest spændende spiludviklere lige nu, Enoch Fryxelius, der har været med til at skabe mega-hittet Terraforming Mars.

Hillerød Spilfest er for børn fra seks år og op efter. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Program:

Foreløbigt program (mulighed for ændringer af tidspunkter)

  • Kl. 10 Hillerød SpilFest åbner officielt
  • Kl. 10-20 Børneområdet introducerer spil til børn og deres forældre.
  • Kl. 10-20 Spilslots hvor SpilGuruer tilbyder introduktion til lettere spil.
  • Kl. 10-20 Løbende små spilturneringer af fillers m.m. med præmier fra Faraos Cigarer Lyngby
  • Kl. 11 Age of Industry - Nordsjælland Map og en overraskelse fra SPIEL Essen sættes op på flere borde
  • Kl. 14 Terraforming Mars Fra ide til Kæmpe Succes v. Enoch Fryxelius fra FRYX games
  • Kl. 16 Terraforming Mars inkl. alle udvidelser og en Essen Spiel overraskelse sættes op på flere borde.
  • Kl. 20 Hillerød SpilFest lukker.

Publiceret 09 November 2019 08:00