Kunstner Kasper Eistrups portræt af kronprins Frederik kan nu igen opleves på Frederiksborg Slot. Pressefoto: Nicolai Bejder

Kunstner Kasper Eistrups portræt af kronprins Frederik kan nu igen opleves på Frederiksborg Slot. Pressefoto: Nicolai Bejder

Kasper Eistrups kronprins-portræt tilbage på Frederiksborg Slot

Kasper Eistrups portræt af kronprinsen har været en tur på udstilling i Kina

kunst Kasper Eistrups portræt af kronprins Frederik vender hjem til sin plads på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot efter at have været en del af en af museets to udstillinger i Kina i efteråret 2019.

Portrættet ’Lancier’ indgik i Kasper Eistrups særudstilling på museet fra november 2018 til marts 2019, men er malet specielt til museet i anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdag og indgår derfor i den store samling af portrætter på Frederiksborg Slot, der fungerer som Danmarks Nationale portrætgalleri.

250.000 til udstillingerne

Det Nationalhistoriske Museum har i efteråret 2019 arrangeret to særudstillinger på Prins Gongs Paladsmuseum i Beijing. 'Art Works of Silk and Wool. Noble and Princely Textiles from Denmark 1600-2000' om historiske dragter, fornemme bordopdækninger og gobeliner samt ’Fragmentarium’ med et udvalg af Eistrups værker, herunder netop portrættet af kronprinsen. Mere end 250.000 nåede at opleve de danske værker på det kinesiske museum, og nu kan besøgende igen opleve kronprinsportrættet på museet på Frederiksborg Slot.

Kasper Eistrup, der også er rockmusiker i bandet Kashmir, har i de seneste år udelukkende helliget sig billedkunsten, men optræder nu igen med Kashmir, som har offentliggjort koncerter i København og Herning.

Kasper Eistrup portrætterer kronprinsen afslappet siddende i en lyserød sofa i et af kronprinsparrets private gemakker på Amalienborg Slot iført et moderne outfit – i øvrigt hans 10 års bryllupsgave fra kronprinsessen.

Mdt

Publiceret 08 November 2019 05:00