Østre Landsret stadfæster dommen fra Retten i Hillerød. Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Østre Landsret stadfæster dommen fra Retten i Hillerød. Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Karteldannelse: Kæmpebøde til hillerødvirksomhed

CMP Nedrivning skal betale en bøde på fem millioner kroner for at have koordineret priser med konkurrenter

CMP Nedrivning, der er et datterselskab af Jensen Gruppen i Uvelse, er blevet idømt en bøde på fem millioner kroner for såkaldt karteldannelse.

Udover bøden til virksomheden er to ledende medarbejdere blev idømt bøder på hver 125.000 kroner.

Det slog Østre Landsret fast forleden, og dermed stadfæster landsretten dommen fra Retten i Hillerød.

”Retten slår fast, at det var i strid med konkurrenceloven, da CMP Nedrivning udvekslede priser med konkurrenter på forskellige nedrivningsopgaver. Udveksling af priser mellem konkurrenter underminerer konkurrencen og fører kunderne bag lyset. Koordineringen i den pågældende sag kan have betydet, at både private og offentlige bygherrer har betalt højere priser og modtaget dårlige service på deres nedrivningsopgaver," siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Bitten Thorgaard Sørensen, i en pressemeddelelse.

”Landsretten tiltræder, at en sådan adfærd er udtryk for en samordnet praksis, der har haft til formål at begrænse konkurrencen i forbindelse med afgivelse af konkrete bud, og at dette har stået klart for de tiltalte," står der blandt andet i dommen fra Østre Landsret.

Retten mener, at CMP Nedrivning i 11 tilfælde i perioden fra september 2011 til oktober 2013 koordineret tilbud med konkurrenter. Overtrædelserne er sket i forbindelse med nedrivningsopgaver for både offentlige og private kunder med primær placering i Nordsjælland og København.

Sagen mod CMP Nedrivning er en del af et sagskompleks, som omfatter otte virksomheder i nedrivningsbranchen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i efteråret 2015 uanmeldte kontrolbesøg og blandt andet på baggrund af materialet herfra, blev der sidenhen rejst tiltale.

mw

Publiceret 08 November 2019 11:10