Der er Søren H. Sørensen, Asbjørn Baggesen og Søren Budtz, der har etableret Hemingway Club i Hillerød. Foto: Niels Idskov

Der er Søren H. Sørensen, Asbjørn Baggesen og Søren Budtz, der har etableret Hemingway Club i Hillerød. Foto: Niels Idskov

Fortsat rykind i Hemingway Club

Mandeklub med succes hæver prisen for at være med i onsdags-fællesskabet med foredrag og socialt samvær på menuen

Af
Af Niels Idskov

Med 110 medlemmer og oveni 15 herrer på venteliste har Hemingway Club i Hillerød på bare et halvt år bevist sit værd. Siden det første møde i maj har der hver anden onsdag været fuldt hus i Frivilligcenter Hillerød til kaffe, en basse og en Gammel Dansk samt et inspirerende foredrag. Og succesen fortsætter.

”Der er plads til 65-70 personer i lokalet, så der er kamp om pladserne,” fortæller Søren H. Sørensen fra styregruppen i Hemingway Club.

Der er lagt program frem til og med indgangen af det nye år, hvor borgmester Kirsten Jensen (S) er første foredragsholder onsdag 15. januar.

Fortsat alsidigt program

Deltagerne i Hemingway Club – det er mænd over de 60, som der især appelleres til – betaler 35 kr. pr. foredrag, men nu vil styregruppen have lidt flere midler at arbejde med.

”Det skyldes ønsket om at have mulighed for at betale for kørsel og et beskedent honorar til nogle af foredragsholderne. Ikke alle optræder gratis, men det er også for at kunne byde på et fortsat alsidigt program, at hvert medlem nu bliver bedt om at betale et ”årsabonnement” på 300 kr. for 2020,” uddyber Søren H. Sørensen.

Omkring Ernest himself

Tilbage af foredrag i 2019 er onsdag 6. november er kritiker og anmelder Bo Tao Michaëlis´ tur omkring netop Ernest Hemingway efterfulgt af professor Arne Willumsens Vand i Hillerød og omegn (20.11) samt Kampen for liv – fem danske forebyggelsessucceser (4.12). Det sidste står sociolog, dr. med., professor emeritus, Lars Iversen, for.

Der sluttes af i 2019 med julefrokost 18. december, efter at tidligere DR-journalist, politiker og vicedirektør hos Carlsberg, Ole Andreasen, har talt fra foredrags-podiet.

Publiceret 08 November 2019 06:00