Fuld fart på. Her er det formand for Klub MTB Marathon, der tramper af sted. Foto: ASAfoto

Fuld fart på. Her er det formand for Klub MTB Marathon, der tramper af sted. Foto: ASAfoto

Lokalt cykelløb nomineret til pris

'Merida MTB Marathon' kan vinde prisen som 'Årets Cykelevent 2019'

Af
Martin Warming

Det lokale mountainbike-løb 'Merida MTB Marathon', som i år kunne fejre sit 25 års jubilæum, er blevet nomineret til en fornem pris.

Løber er nemlig blevet nomineret i kategorien 'Årets Cykel Event' ved Danish Bike Award 2019, der bliver afholdt i Ballerup Super Arena den 15. november.

Henrik Henriksen, der er formand for Klub MTB Marathon, der sammen med Per Øbro og Knud Petersen, står bag løbet, er selvfølgelig stolt over at være blevet nomineret.

"Vi har gennem årene udviklet løbet lidt af gangen og har nået et godt og højt niveau. Vi gør utrolig meget ud af, at deltagerne får en god oplevelse. Vi bruger mange kræfter på at sørge for, at ruterne på de tre ruter er farbare, godt afmærkede og at vi har gode depoter, så deltagerne kan få fyldt energi og væske på undervejs," fortæller cykelformanden.

Kronprinsen har været med

Da den tidligere cykelhandler Per Øbro fik ideen til løbet for 25 år siden, vidste han ikke helt, hvilken vej det ville gå.

"Det var det første mountainbike-løb i Danmark af sin art, men vi må sige, at det er gået helt fantastisk. At vi har haft Kronprins Frederik med fem gange, statsminister Lars Løkke Rasmussen og kendte cykelprofiler som, Rolf Sørensen, Bo Hamburger, Jesper Skibby og vores top mountainbike-ryttere, Sebastian Fini og Benjamin Justesen, viser vel, at arrangementet ikke er helt tosset," lyder det fra Henrik Henriksen.

Det lokale cykelløb 'Merida MTB Marathon' er blevet nomineret til prisen som 'Årets Cykel Event'. Foto: ASAfoto

Det lokale cykelløb 'Merida MTB Marathon' er blevet nomineret til prisen som 'Årets Cykel Event'. Foto: ASAfoto

Løbet starter og slutter på Slotsgade ved Fisketorvet, og ruterne går blandet andet gennem gribskov og Store Dyrehave.

"Vi har haft mange tusinde ryttere igennem, i årenes løb, og uden hjælp fra glade cykelentusiaster, klubber, kommunen, Frederiksborg Slot, skovdistrikterne og politiet, havde det ikke gået, så det er vi naturligvis også rigtig glade for. Nu ser vi frem til det store Danish Bike Award show og er selvfølgelig spændte på udfaldet, men uanset, hvordan det går, er vi stolte over nomineringen," siger Henrik Henriksen.

Udover det lokale mountainbike-løb er også VM Cykelcross i Bogense, Dirty Jutland og MTB Festival Søhøjlandet blevet nomineret i kategorien 'Årets Cykel Event'.

Ved Danish Bike Award uddeles der også priser til blandt andet 'Årets Landevejsrytter', 'Årets Mountainbikerytter' og 'Årets Talent'.

Publiceret 05 November 2019 19:00