Den nye Kong Nord springer ud for første gang, når Nordsjælland Håndbold torsdag 7. november kl. 20 tager imod Skjern i Helsingør-Hallen. Pressefoto

Den nye Kong Nord springer ud for første gang, når Nordsjælland Håndbold torsdag 7. november kl. 20 tager imod Skjern i Helsingør-Hallen. Pressefoto

Håndbold-maskot i nye klæder

Fornyelse er in, og Nordsjælland Håndbold præsenterer forynget maskot til tv-kampen mod Skjern.

Af
Niels Idskov

Kong Nord, som er Nordsjælland Håndbolds mangeårige maskot, var efterhånden blevet lidt gammel og træt at se på. Med langt skæg og hår signalerede han måske heller ikke ungdommelig friskhed. Men det gør han nu – i en ny og opfrisket version.

”Vi har et hold med en træner på 27 år og med spillere, der er lige så gamle eller yngre, så nu syntes vi, at det var slut med Metusalem. Vi har fået lavet en ny dragt, så nu ligner Kong Nord faktisk en mellemting af Kevin Costners Robin Hood og Kronprins Frederik i frømandsdragten. Kong Nord er blevet mere kongelig”, siger Hans Peter Dueholm, som udover at være kassemester i Nordsjælland Håndbold også har været primus motor bag maskot-forvandlingen.

Også med i Royal Stage

Den nye Kong Nord springer ud for første gang, når Nordsjælland Håndbold torsdag 7. november kl. 20 tager imod Skjern i Helsingør-Hallen. Ligakampen vises på TV, og han er på plads igen, når Nordsjælland Håndbold ”indvier” Royal Stage, multihallen ved FrederiksborgCentret i Hillerød lørdag 23. november. Her er modstanderen Kolding.

Det hedder sig endvidere om den gamle dragt, at den var ret så varm at være indeni, men også det er ændret.

En lettere dragt – og livligere maskot

”Den nye dragt er lettere og giver mulighed for en mere livlig maskot – og den er med til at gøre maskotten livligere er, at teatergruppen Mastodonterne fra Hillerød leverer en skuespiller i højden 175 til 185 cm til at være inden i maskotten,” fortæller Hans Peter Dueholm.

”Skovtrolden i den gamle udgave af Kong Nord eksisterer ikke mere. Vi signalerer fornyelse med den yngre udgave. Samtidig med at vi rykker ind i en ny hal i Hillerød. Det giver god mening,” kommer det fra håndboldklubbens kassemester.

Publiceret 05 November 2019 18:00