Lone Ibsen fra Hillerød Klovneløb og Martin Iversen fra Kop & Kande håber at kunne sende en check på minimum 20.000 kroner videre til Danske Hospitlasklovne efter velgørenhedsbankoet den 21. november. Foto: Martin Warming

Lone Ibsen fra Hillerød Klovneløb og Martin Iversen fra Kop & Kande håber at kunne sende en check på minimum 20.000 kroner videre til Danske Hospitlasklovne efter velgørenhedsbankoet den 21. november. Foto: Martin Warming

Banko til fordel for hospitalsklovnene

Interessen for at deltage i Kop & Kandes velgørenhedsbanko har været overvældende

Af
Martin Warming

velgørenhed Det er faktisk lidt tarveligt af os at skrive den her artikel. Specielt hvis du kunne tænke dig at komme med til Kop & Kandes velgørenhedsbanko til fordel for Danske Hospitalsklovne, der bliver afholdt i Festsalen på Sdr. Jernbanevej den 21. november.

For billetterne til arrangementet er nemlig allerede revet væk.

Alt håb er dog ikke ude endnu, hvis du kunne tænke dig at komme med, men det vender vi tilbage til sidst i artiklen.

Det er butikschef Martin Iversen fra Kop & Kande i Hillerød, der har taget initiativ til arrangementet, hvor alle indtægterne går ubeskåret til Danske Hospitalsklovnes arbejde rundt omkring på børneafdelingerne på hospitalerne.

Kop & Kande i Hillerød har de seneste tre år indsamlet omkring 35.000 kroner til Danske Hospitalsklovne i forbindelse med det årlige klovneløb i Hillerød, der bliver afholdt i juni. Nu har butikken besluttet sig for at gøre en ekstra indsats for hospitalsklovnene her i juletiden og har derfor skaffet en lang række præmier - i skrivende stund for 35.000 kroner - fra en lang række leverandører (blandt andre Royal Copenhagen, Georg Jensen, Stelton, Holmegaard, Kay Bojesen og Kähler ), og dem kan man altså vinde i forbindelse med velgørenhedsbankoet den 21. november.

Overvældende interesse

Interessen for at støtte op om det gode formål har været overvældende, fortæller Martin Iversen.

"Samtlige 120 billetter er blevet revet væk, og vi lavede en konkurrence på vores Facebook-side, hvor vi satte to billetter på højkant, som flere end 1.000 mennesker deltog i. Det, synes jeg, vidner om, at rigtig mange har lyst til at støtte op om det gode formål," siger butikschefen.

"Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med hospitalsklovnene de sidste tre år i forbindelse med klovneløbet i Hillerød, og derfor var det oplagt, at pengene skulle gå til dem. Og så er det et lokalt formål, og det, synes jeg, er vigtigt, og det kan jeg også mærke, at vores kunder synes," siger Martin Iversen. Lone Ibsen, der er med til at arrangere det lokale klovneløb i Hillerød, er taknemmelig for, at Kop & Kande nu gør en ekstra indsats for at samle penge ind til hospitalsklovnene.

"Det er et fantastisk initiativ. Vi er seks kvinder, der står bag Hillerød Klovneløb, og vi arbejder meget engageret med at stable klovneløbet på benene, og når vi så har en partner som Martin og Kop & Kande, så er det bare dobbelt så sjovt. Al den energi, vi nogle gange kan løbe lidt tør for, får vi så i overdosis leveret fra Martin," siger hun.

Minimum 20.000 kroner

Martin Iversen regner med, at Kop & Kande kan sende en check videre til Danske Hospitalsklovne på minimum 20.000 kroner efter velgørenhedsbankoet.

"Det er penge, der betyder rigtig meget. Hospitalsklovnene er ikke på finanslovene, så alt, hvad vi kan skrabe ind, betyder, at endnu flere børn kan få besøg af en hospitalsklovn," lyder det fra Lone Ibsen.

Alle indtægter, der kommer ind i forbindelse med velgørenhedsbankoet, går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Pengene kommer blandt andet fra salg af billetter, banko-plader og drikke- og madvarer.

Og nu tilbage til, hvordan du kan få fingrene i de to sidste billetter til velgørenhedsbankoet.

Det kan du ved at gå ind på Hillerød Postens Facebook-side og deltage i konkurrencen. Det eneste, du skal gøre for at være med i konkurrencen, er at skrive, hvem du vil tage med, hvis du vinder de to billetter.

Konkurrencen slutter fredag den 15. november klokken 12.

Publiceret 05 November 2019 10:00