Bedet indeholder blandt andet 34 af den gule Zonta-rose. Pressefoto

Bedet indeholder blandt andet 34 af den gule Zonta-rose. Pressefoto

Zonta fejrer 100 år: Forærer Hillerød et nyt rosenbed

Nyt rosen- og staudebed plantes i Hillerød. Indvielse med borgmesterbesøg på torsdag

Netværksorganisationen Zonta fylder 100 år den 8. november - og det markerer de blandt andet ved at donere et rosen- og staudebed til Hillerød Kommune.

Det er Zonta Hillerød, som via Zonta Danmarks 100 års pulje til fejring af jubilæet har fået mulighed for at donere bedet til kommunen - og kommunen sagde heldigvis ja tak.

"Vi er glade for den blomstrende gave fra Zonta. Vi vil gerne have bynatur – altså byer, hvor vi har fokus på flora, flere varierede blomster og andre planter, og hvor borgerne har mulighed for at sætte deres skønne præg. Denne gave fra Zonta passer meget fint med de visioner," udtaler borgmester Kirsten Jensen i en pressemeddelelse.

166 stauder

I det nye blomsterbed vil der blive plantet 34 af den gule Zonta-rose, foruden 166 stauder og planter af forskellig art.

Landskabsarkitekt Helle Nebelong har tegnet rosenbedsprojektet:

"Som landskabsarkitekt og medlem af Zonta har det været både meningsfuldt og fornøjeligt at designe et blomsterbed, som er en hyldest til Zontas 100 års jubilæum," siger hun.

Blomsterbedet er kun blevet til virkelighed på grund af velvillig og generøs sponsorstøtte fra Anlægsgartner Malmos Landskaber, Klinker Outdoor, Keramiker Helle Nørby, Landskabsarkitekt Helle Nebelong, Hillerød Kommune, Zonta Hillerød og Zonta Danmark.

Landskabsarkitekt Helle Nebelong har tegnet rosenbedsprojektet.

Landskabsarkitekt Helle Nebelong har tegnet rosenbedsprojektet.

Rosenbedet indvies torsdag 7. november kl. 15, hvor alle interesserede er velkomne. Borgmester Kirsten Jensen deltager i indvielsen.

Rosenbedet er blevet til på initiativ af Zonta International, der har en lokal klub i Hillerød, Zonta Hillerød. Zonta arbejder for ligestilling ved at støtte piger og kvinders uddannelse, ved at kæmpe mod vold i familier og ved at styrke piger og kvinders sundhed.

Opkaldt rose

Zonta har også fået opkaldt en rose efter sig. Når man køber en Zonta-rose via webshoppen rosenposten.dk, så går 30 procent af købsprisen videre til Zontas projekter. Her i 100 året for Zonta går de indsamlede midler til et FN-projekt, der har fokus på at undgå børneægteskaber i 14 lande.

Det nye bed anlægges fra uge 43-45 af anlægsgartner Malmos Landskaber ved stien mellem Løngangsgade og Rådhusstræde/Frederiksværksgade i Hillerød.

Publiceret 04 November 2019 07:00