Hillerød Fodbold har ansat Jackie Rasmussen (nummer to fra venstre) som sports- og salgsdirektør på fuld tid. Fra venstre er det Per Spaniel, der er økonomiansvarlig i klubben, Jackie Rasmussen og John Franzen og Henrik Emil Hansen, der er henholdsvis formand og næstformand. Foto: Martin Warming

Hillerød Fodbold har ansat Jackie Rasmussen (nummer to fra venstre) som sports- og salgsdirektør på fuld tid. Fra venstre er det Per Spaniel, der er økonomiansvarlig i klubben, Jackie Rasmussen og John Franzen og Henrik Emil Hansen, der er henholdsvis formand og næstformand. Foto: Martin Warming

Hillerød Fodbold satser stort: Ansætter sports- og salgsdirektør på fuld tid

Jackie Rasmussen skal være sports- og salgsdirektør i Hillerød Fodbold - på fuld tid

Af
Martin Warming

Hillerød Fodbold har fået sin første fuldtidsmedarbejder.

Klubben, der spiller i 2. division, underskrev søndag formiddag en aftale med Jackie Rasmussen, der skal være salgs- og sportsdirektør på fuld tid.

Jackie Rasmussen er langt fra et ukendt ansigt i Hillerød Fodbold, som han har være tilknyttet de sidste fire år. De første tre år spillede han på klubbens førsteholdet, og det sidste års tid har han været sportschef i Hillerød Fodbold.

Men fra den 1. december får han altså sin daglige gang og sit helt eget kontor på stadion på Selskovvej i en nyoprettet stilling som salgs- og sportsdirektør.

En af Jackie Rasmussens opgaver bliver at styrke den kommercielle del af klubben, og han skal blandt andet pleje klubbens netværk og være med til indgå sponsor- og partnerskabsaftaler.

"Vi har set behovet for at hente nogle flere midler til klubben, da vi har et ønske om at indføre kontraktfodbold i Hillerød fra 2021. Hvis det kan blive tidligere, gør vi gerne det, men ansættelsen af Jackie som sports- og salgsdirektør er første skridt på vejen. Det kræver en god økonomi og et godt fundament at blive godkendt som kontraktklub, og det bliver én af de opgaver, som Jackie skal hjælpe os med," fortæller John Franzen, der er formand i Hillerød Fodbold.

Hjerte og vildskab

Men det bliver ikke kun økonomi og klubbens førstehold, der kommer til at fylde i Jackie Rasmussens arbejdskalender.

"Vi vil gerne kigge endnu mere nedad i fødekæden og tilføje nogle flere ressourcer den vej, og Jackie bliver også ansvarlig for vores talentudvikling, der i fremtiden kommer til at hedder noget i retning af Hillerød Fodbold Akademi. Det bliver et område, som vi kommer til at tilføre flere ressourcer, end vi gør i dag. Det er ikke nemt at avle egen spiller. Det er faktisk ret svært, men det er det, vi vil, og vi føler, at vi i Jackie får en meget stærk ressource på det område. Han har hjertet og vildskaben med sig. Han er typen, der ikke lade sig gå på af modgang, og det er en attitude og holdning, som vi ønsker at forankre i klubben og gøre til vores dna," siger John Franzen.

"Det er et meget stort projekt, vi har sat i gang. For os er det vel noget af det største, vi har været med til i Hillerød Fodbold, og derfor har det også taget noget tid at få plads, men nu er vi heldigvis klar," siger fodboldformanden, der samtidig understreger, at det ikke bliver kontingentkroner, der kommer til at betale Jackie Rasmussens løn.

"Vi har lavet en aftale med en række sponsorer, der synes, at det her er en rigtig god ide," siger John Franzen, der dog ikke på nuværende tidspunkt har lyst til at afsløre, hvem det er, der har proppet penge i projektet.

En række op

Jackie Rasmussen, der i dag arbejder som salgskonsulent i et andet firma, var slet ikke i tvivl om, hvad han skulle svare, da han blev tilbudt jobbet som sports- og salgsdirektør i Hillerød Fodbold.

"Da jeg skiftede til Hillerød Fodbold, kom jeg ind i en klub med et sammenhold, som jeg ikke har oplevet andre steder, og klubben blev ret hurtigt min hjerteklub. Og siden er det går slag i slag, og langsomt har jeg fået mere og mere ansvar. Det har indtil videre været en rejse, der har været fyldt med rigtig mange sjove og udfordrende opgaver, og det passer mig rigtig fint, da jeg er en type, der ikke har noget imod at tage et ansvar og gå forrest," siger Jackie Rasmussen, der understreger, at der med hans ansættelse ikke kommer til at ske en revolution i Hillerød Fodbold fra den ene dag til den anden.

"Det er ikke sådan, at vi nu skal ud og være en købeklub. En af mine opgaver bliver at være med til at gøre Hillerød Fodbold til et endnu bedre sted at spille fodbold, og det vil forhåbentlig også være med til at gøre klubben endnu mere attraktiv for både spillere og samarbejdspartnere," siger den nye sports- og salgsdirektør.

"Opbakningen til mig har været enorm - både fra bestyrelsen og trænerkolleger. Der er en rigtig god dynamik i det, vi laver, og folk bakker virkelig op om alt, hvad vi foretager os, og det synes jeg er fedt at være en del af," tilføjer Jackie Rasmussen, der ikke lægger skjul på, at han har store ambitioner på klubbens vegne.

"Jeg har ikke sagt ja til det her job, fordi jeg har en ambition om, at vi skal spille i Danmarksserien. Jeg har en ambition om, at vi på sigt skal en række højere op. Jeg gider ikke sige superligafodbold, for det er måske lige at stramme skruen, men vi skal i hvert fald spille i 1. division inden for en kort årrække," siger Jackie Rasmussen.

Hillerød Fodbolds førstehold er i øvrigt inde i lidt af en krise i øjeblikket. Holdet har ikke vundet i de sidste ni kampe og må lige nu se sig henvist til en 10. plads i 2. division.

Publiceret 03 November 2019 15:19